Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Fisker komt met elektrische SUV voor minder dan €40.000

Als we het marketingteam van Fisker moeten geloven, staat er in 2021 écht een baanbrekende SUV op de markt voor minder dan €40.000. Met een volle accu moet die auto ook nog eens 480 kilometer ver komen. Zeggen ze zelf. 

Fisker Electric SUV

Fisker kennen we in ons land van de bekende Karma. Die auto deed het in Nederland goed, maar internationaal gezien ging het wat minder. Zo slecht, dat het bedrijf in 2013 failliet werd verklaard. Fisker werd overgenomen door de Chinese Waniang Group, die de Karma opnieuw lanceerde en daar de naam Revero op plakte. Maar in 2016 richtte Henrik Fisker gewoon weer een nieuw autobedrijf op, en claimde toen dat Fisker Inc. met een baanbrekende auto kwam. Die volledige EV zou de allergrootste actieradius ter wereld krijgen en in 2019 in productie gaan. In de tussentijd werd op die auto alleen de naam Emotion geplakt, maar tot op heden is die auto niet verschenen. Dit jaar kondigde Henrik alweer een nieuw model aan in de vorm van een elektrische SUV, en daar hebben we nu wat meer foto’s en informatie van.

Goedkoop

In 2021 moet er een heel nieuwe, volledig elektrische SUV van Fisker op de markt verschijnen. Die auto zou aangedreven worden door twee elektromotoren (80+ kW) die je zo’n 480 kilometer (300 mijl) ver brengen. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat de auto ook nog minder dan €40.000 kosten.

Want terwijl andere fabrikanten druk zijn om mooie SUV’s op de markt te brengen, is het volgens Fisker de echte opgave om een betaalbaar en winstgevend model neer te zetten. Fisker zegt zelf blij te zijn om die ‘revolutie’ te leiden.

Innovatief

Meer specificaties worden nog niet geven, maar het merk kondigt wel innovatieve technologie aan. In de nieuwe SUV zit bijvoorbeeld een radar achter glas, op de plek waar normaal de grille zit. Ook kan de bestuurder van de auto met één druk op de knop een ‘sfeer van open lucht’ creëren. Dan gaat namelijk het panoramadak open. In het dashboard komt een groot head-up display en het infotainmentsysteem kan ‘op een zeer intuïtieve manier’ gecontroleerd worden.

Eind dit jaar belooft het merk met een rijdend prototype te komen. Maar waar die auto gebouwd gaat worden, is nog niet bekend. Maar wees gerust, want Fisker laat weten ‘momenteel de selectie van een faciliteit in de VS te voltooien’ waar de SUV gebouwd kan worden. We staan aan de vooravond van een elektrische revolutie, aldus Fisker.

Fisker Electric SUV

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.