Autovisie
Autovisie Video 18 jul 2019

Mazda CX-30, een welkome aanvulling? – VIDEO

Vooruitlopend op de officiële marktintroductie liet Mazda enkele media alvast kennismaken met de fonkelnieuwe Mazda CX-30. Voor Autovisie stapt redacteur Sjoerd van Bilsen stapt achter het stuur en beantwoordt hij de vraag of het een welkome aanvulling is.

De Mazda CX-30 is een nieuwe crossover in het gamma van Mazda. Hij vertoont veel vergelijkingen met de Mazda CX-3. Dat komt omdat hij vrijwel identiek is. Je zou bijna kunnen zeggen dat de CX-30 een hoogpotige CX-3 is. Zelfs het interieur is nagenoeg hetzelfde met met het 8,8 inch beeldscherm van het Mazda Connect-infotainmentsysteem. Het grootst verschil zit hem dan ook eigenlijk alleen in de hoogte. De Mazda CX-30 is tien centimeter hoger dan zijn lagere broertje.

SkyActiv-X

Bij de lancering is er keuze uit twee motoren. De 2.0 SkyActiv-G benzinemotor met 122 pk en de 1.8 SkyActiv-D dieselmotor met 116 pk. Twee maanden na de lancering verschijnt wellicht de meest interessante optie: de SkyActiv-X motor met 181 pk en 222 Nm. Deze kost namelijk maar 1.250 euro extra in de aanschafprijs dankzij zijn uiterst lage uitstoot.

Mazda CX-30

Optioneel is de auto leverbaar met onder andere een elektrische achterklep en i-Activ vierwielaandrijving. Sjoerd vertelt je in de video nog veel meer over de aankomende Mazda CX-30 en waarom hij een verstandige aankoop zou kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mazda CX-30, een welkome aanvulling? – VIDEO
Sluiten