Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 jul 2019

36 historische Chevrolet Corvettes verloot voor goed doel

Wat zou jij doen als je 36 stoffige Chevrolet Corvettes uit verschillende jaren in een schuur vond? Opknappen? Verkopen? Beide doen de eigenaren van deze stoffige Amerikanen niet. Ze verloten de hele handel voor het goede doel.

Corvette Heroes

Het begon allemaal met een prijsvraag van de Amerikaanse TV-zender VH1 in 1989. De zender verlootte 36 verschillende Chevrolet Corvettes aan een gelukkige winnaar. Deze gingen allemaal naar een timmerman uit New York: Dennis Amodeo. Deze deed er niet veel mee en verkocht ze aan kunstenaar Peter Max. Deze wilde ze gebruiken voor een kunstproject, maar kwam daar niet aantoe door problemen met de belastingdienst. Tientallen jaren later opende Chris Mazzilli de deuren naar de parkeergarage waar hij deze 36 stoffige klassiekers vond.

Niet speciaal

Hij kwam erachter dat de collectie bestond uit 36 verschillende Corvettes uit 36 verschillende jaren (1953 t/m 1989). 1 voor elk van de eerste 36 modeljaren van de Chevrolet Corvette. Het grootste gedeelte bleek niet speciaal, maar enkele zijn uniek uitgevoerd in speciale kleuren of met speciale uitrusting.

Corvette Heroes

Maar voordat hij de collectie vond, werd hij door de huidige eigenaren, de familie Heller uit New York, uitgenodigd om de stoffige bakken te bekijken. Zij hadden de collectie gekocht van Peter Max in de hoop dat ze het met winst van de hand konden doen aan één koper. Die koper is nu, vijf jaar later, nog steeds niet gevonden en daarom gaan de Corvettes nu naar 36 verschillende eigenaren.

Corvette Heroes

Tenminste, dat is de bedoeling, want de Hellers en Mazzilli hebben stichting genaamd Corvette Heroes opgezet om ervoor te zorgen dat ze de hele collectie kunnen verloten. Voor die tijd worden alle auto’s nog wel gerestaureerd tot hun oude glorie.

Deelname aan de verloting is helemaal gratis als je zin hebt om een papieren brief naar de stichting te sturen. Ben je dat niet? Dan kan je ook een lot kopen voor $3,-. Helaas gaat het hele feestje niet op voor Nederlanders. Om mee te kunnen doen moet je in bezit zijn van een geldig Amerikaans paspoort en moet je daar ook een adres hebben.

Onze eigen Peter reed ook met een Corvette en dan wel de ZR-1. Wat hij ervan vond? Dat zie je hieronder.

Bron: Hagerty / Corvette Forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.