Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Extra 23 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Een test van formaat: Toyota Yaris Cross vs. Mazda CX-30

Ergens halverwege de prijslijst ontmoeten een ruime B-segmenter en een krappe C-segmenter elkaar. Wat is de beste basis voor een compacte en zuinige crossover?

De Toyota Yaris Cross is zo’n auto waarvan je op voorhand al zo’n beetje kunt zeggen dat het in Nederland een succes gaat worden. Gebaseerd op hetzelfde platform als de Yaris die momenteel op nummer 4 in de verkoopstatistieken staat, maar qua formaat meer in de richting gaat van de CH-R, die tot voor kort jaarlijks een procent of wat van de totale Nederlandse verkoop opeiste. En natuurlijk in het hart geplaatst van de grote groep compacte crossovers die momenteel zo populair zijn. Want hij is relatief betaalbaar, heeft een hoge instap en een stoere uitstraling. Taaie kost voor de meeste concurrenten dus.

Prijs

De enige mogelijke zwakte van de Yaris Cross ligt in de prijs die Toyota ervoor vraagt. Zodra je een beetje fatsoenlijke uitrusting en de populaire hybride aandrijving wenst, komt hij algauw in de range van onder andere eerdergenoemde CH-R (die om die reden binnenkort opgewaardeerd wordt) en de Mazda CX-30. Die zien er op papier met een groter formaat, meer vermogen en meer luxe toch ook aantrekkelijk uit.

Mazda CX-30

Autovisie Magazine

De hele test met alle meetgegevens (onder andere verbruik, interieurmaten en kosten) staat in Autovisie Magazine. Koop het in de winkel of abonneer je, en lees dan ook online de hele test en veel meer gave autoverhalen. Ook is het mogelijk om een voordelig en volledig digitaal abonnement af te sluiten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.