Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Rodin FZero maakt lachertje van Aston Martin Valkyrie

Hij komt uit Nieuw-Zeeland en produceert cijfers waar de Aston Martin Valkyrie om gaat huilen. De Rodin FZero in een hypercar die 1.600 pk uit een twin turbo vierliter V10 haalt terwijl de auto maar 605 kilo weegt.

Rodin FZero

Er is een klein bedrijfje in Nieuw-Zeeland dat erop uit is om de grote namen in de automotive-wereld te kakken te zetten. Het bedrijfje heet Rodin Cars en het werkt op dit moment aan de Rodin FZero. De overduidelijke referentie naar de populaire spelserie van vroeger, komt niet alleen terug in de naam, maar ook in de vormgeving en de Formule 1-achtige snelheden die hij moet kunnen aantikken.

Cijfers

De cijfers die Rodin communiceert over de auto tarten ook alle vormen van realisme. De Nieuw-Zeelanders claimen dat de auto tot wel 1.621 pk uit een vierliter twin-turbo V10 haalt. Dit geldt voor het topmodel, de instapversie haalt 710 pk uit een turboloze vierliter V10. Ook laat Rodin weten dat een 0 naar 300 km/u sprint in 10 seconden geklaard moet zijn. Maar het echt belachelijke cijfer moet nog komen.

Volgens Rodin gaat de FZero namelijk niet meer dan 605 kilogram wegen. Door de F1-achtige vormgeving wordt deze 605 kilogram met 4.000 kilo aan downforce op de weg gedrukt. Lijkt een beetje overdreven, maar het zorgt ervoor dat de auto met ongelooflijk hoge snelheden een bocht moet kunnen nemen.

Valkyrie

Als we dit tegenover die andere hypercar met een v10 en meer dan 1.000 pk zetten, de Aston Martin Valkyrie, dan kun je niet anders dan concluderen dat dit een lachtertje is in vergelijking met de FZero. De Valkyrie produceert minder pk’s (1.175), weegt meer (1.030 kg) en genereert ‘maar’ 1.800 kilogram aan downforce.

Aston Martin Valkyrie

Maar de Rodin FZero heeft nog wel een probleem: hij bestaat nog niet. De kans is overigens wel redelijk aanwezig dat hij er gaat komen, want aan investeringsgeld komen de bouwers niet te kort. De grote man achter Rodin is namelijk multimiljardair David Dicker. Hij heeft zijn fortuin met een softwarebedrijf bij elkaar gefietst en wil nu zijn automotive-droom tot leven laten komen.

Overigens is de afgebeelde auto een render, maar ligt hetgeen dat we zien erg dichtbij hoe de FZero er uiteindelijk uit gaat zien. De afbeeldingen tonen een track-only versie van de auto. Een straatlegale Rodin FZero is ook in de maak. Vraagprijs? Die is nog niet helemaal duidelijk, maar het er wordt gedacht aan ongeveer 1 miljoen euro.

Bron: Velocity

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.