Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 15 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Valkyrie verraste het publiek op Silverstone

Het publiek dat gisteren Max Verstappen aangereden zag worden door Sebastian Vettel, zag ook iets anders spectaculairs. Aston Martin had voor de Britse GP namelijk de 1.175 pk sterke Aston Martin Valkyrie van stal getrokken.

Aston Martin Valkyrie met Red Bull-kleuren

Een weekendje Silverstone om een Formule 1-race bij te wonen kan al niet vervelend zijn. Zeker niet als je op zo’n spectaculaire race getrakteerd wordt. Maar Britse autobouwer Aston Martin greep het feestje aan om wat extra promotie te doen. Niet alleen werden de auto’s van Red Bull Racing voorzien van het James Bond-logo (007, Daniel Craig was er ook bij) in plaats van het Aston Martin-logo, ook werd de aankomende hypercar van het merk de baan op gestuurd.

Ronderecord

Chris Goodwin, Aston Martins hoofd testcoureur, had de eer om de Valkyrie over het circuit te sturen. Omdat de autofabrikant niet de intentie had om het ronderecord van Silverstone te pakken, reed de coureur op een schappelijke snelheid zijn rondes. Overigens was het voor Goodwin de eerste keer dat hij de hypercar over het circuit jaagde. Hij deed dit tot gisteren alleen in een speciale simulator. De actie op Silverstone is dan ook het startsein voor het zwaardere fysieke testen van de auto.

Aston Martin Valkyrie

Vijf jaar geleden begon het ontwikkelproces van Aston Martin Valkyrie. Hiervoor gingen Red Bull en de Britse autobouwer een samenwerking aan. De auto wordt aangedreven door een 6,5 liter V12 zonder turbo’s. Deze is goed voor 1.000 pk. De overige paarden komen uit een elektromotor die door Rimac ontwikkeld werd. Samen met een klein accupakket is de aandrijflijn in staat om 11.200 toeren per minuut aan te kunnen en pompt hij er 1.175 pk en 900 Nm uit.

Max Verstappen

Aston Martin heeft als doel om eind dit jaar de eerste Valkyries af te leveren aan goed betalende klanten. Uiteindelijk moeten er zo’n 150 mensen blij gemaakt worden met een van de extreemste voertuigen waarmee je de weg om mag. Een daarvan is Max Verstappen.

De Nederlandse coureur had een iets minder goed weekend dan Aston Martin. Hij reed op de derde plek na een inhaalactie op Sebastian Vettel. De Duitser verremde zich vervolgens in de volgende bocht en ramde Verstappen vol in de achterkant van zijn RB15. Beide vlogen van de baan en verloren een flink aantal plaatsen. Max Verstappen moest het uiteindelijk doen met een vijfde positie,  Vettel eindigde op de zestiende plaats.

Bron: Red Bull Racing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.