Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

James Bond stapt wellicht in Aston Martin Valhalla

De nieuwe en 25ste James Bondfilm wordt op dit moment opgenomen, en tijdens die opnames zou hoofdrolspeler Daniel Craig wel eens achter het stuur van de Aston Martin Valhalla kunnen kruipen.

Aston Martin Valhalla

In elke James Bondfilm spelen auto’s, en dan voornamelijk de Aston Martins, een belangrijke rol. Voordat de films überhaupt opgenomen worden komt de geruchtenmolen altijd al op gang. Iets wat ook weer geldt voor de 25ste Bond. Dit keer zouden er drie Astons hun opwachting maken. Twee zijn er al bekend: de Aston Martin DB5 en de originele Aston Martin V8 Vantage. De derde weten we nu ook: de Aston Martin Valhalla.

Informatie

Dit blijkt uit een bericht van This Is Money. Daarin staat dat Daniel Craig de auto gaat besturen in de film die nog steeds geen naam heeft. De schrijver van het artikel beweert dat het informatie is die alleen hij te horen had gekregen tijdens de naamgeving van de Aston Martin Valhalla. Of dat waar is laten we in het midden, maar gezien Andy Palmer, CEO van Aston Martin, het verhaal op Twitter retweette, lijkt er in ieder geval een kern van waarheid in te zitten.

Opvallend aan het hele verhaal is dat de Valhalla nog niet eens in productie is gegaan. De hypercar is nog in de vroege stadia van ontwikkeling. Dit terwijl de film nu al opgenomen wordt. Daarom zal Daniel Craig hoogst waarschijnlijk in een showauto met een tijdelijke aandrijflijn stappen.

Aston Martin Valhalla

1.000 pk

De Aston Martin Valhalla kreeg eerder deze week zijn officiële naam. Voor die tijd ging de auto nog door het leven als AM-RB 003. Uiteindelijk moeten er in 2021 500 exemplaren op de markt komen. Deze krijgen allemaal een hoogtoerige V6 turbomotor met hybride-elementen mee. Daarmee produceert de auto ruim 1.000 pk terwijl hij minder dan 1.350 kilogram zal wegen. Een 0-100 km/h sprint gaat binnen 2,5 seconden en de topsnelheid is nog niet vastgesteld, maar ligt volgens Aston Martin boven de 355 kilometer per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.