Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 23 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Kia EV6 GT-rijder Arthur van Dieten mist zijn Ford Focus RS geen moment

Arthur van Dieten stond eerder in deze rubriek met zijn Ford Focus RS met 420 pk. Deze Kia EV6 GT kocht hij na advies van zijn vrienden, échte petrolheads.

‘Van de Ford Focus RS waarmee ik in 2018 in deze rubriek stond, heb ik heel veel plezier gehad. Er zijn na dat verhaal nog verschillende aanpassingen aan gedaan. Een andere uitlaat voor de nodige pops and bangs, maar daardoor nam het geluid in de auto ook behoorlijk toe.

Verschillende keren aangehouden

Ik ben verschillende keren aangehouden; niet voor te hard rijden, maar vanwege dat geluid. Ik kon de agent er na een kleine discussie gelukkig van overtuigen dat de uitlaat origineel was. Het werkt dan wel in je voordeel dat je over de 60 bent en geen 18.

Uw Garage – De Zimmer Golden Spirit van Thomas en Laura was van Jerry Lee Lewis

Daarna is er een uitlaat met een klep erin onder de Focus gekomen en dat was al beter. Er zat zelfs een draadloze afstandsbediening bij voor naar keuze wat herrie of een beschaafder geluid.

Koper kende het Uw Garage-filmpje

Maar ik kwam op een punt dat het klaar was, ik had alles ermee gedaan en uitgeprobeerd. Ik was aan iets anders toe. De Focus is naar een liefhebber gegaan. Hij zocht al heel lang een Nederlandse Focus RS in het groen.

Uw Garage: Gerda maakte haar Ford Capri na een ongeluk en jaren stilstaan weer rijdend

Hij kende het Uw Garage-filmpje van de auto en heeft me in twee dagen zeker tien keer gebeld voor meer informatie. De auto stond op de brug en hij zag gelijk in welke staat de auto was. Ik ben namelijk zo’n type dat regelmatig ook de onderkant van de auto goed schoonmaakt, daar heb ik lol in.

Hij wilde zonder gereden te hebben de auto al meenemen, maar ik stond erop dat we samen een proefrit gingen maken. Een Focus met 420 pk – je moet wel weten wat je koopt. Ik had zo’n goed gevoel bij de nieuwe eigenaar, dat ik alle onderdelen die ik nog had, erbij heb gegeven.

Waarom koop je geen Kia EV6 GT?

Ik had als dagelijkse auto een Toyota C-HR en hoorde via via dat Toyota met een elektrische auto zou komen met tot 10 jaar garantie. Ik plan was zo’n auto te kopen. Ik ging me erin verdiepen en vertelde het mijn autovrienden. Maar dat zijn allemaal enorme petrolheads.

Uw Garage: Vincent bouwde zelf zijn auto: dit is De Flyer!

Dus het antwoord was: ‘Als je dan toch elektrisch gaat rijden, koop dan een Kia EV6 GT’. Ik ken Kia, maar bij de EV6 had ik niet direct een beeld en wat die GT-versie inhield, wist ik al helemaal niet. Ze lieten me een filmpje zien waarin een Kia het opnam tegen allerlei snelle auto’s.

Ferrari’s, Porsches, een McLaren… En er was er maar één die de Kia op de 402-meter strip kon verslaan. Allemaal auto’s die vele malen duurder waren en toch deed de Kia mee voor het podium. Dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan; mijn interesse was gewekt.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.