Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Uw Garage – De Zimmer Golden Spirit van Thomas en Laura was van Jerry Lee Lewis

Amerikaanser dan deze Zimmer Golden Spirit kan bijna niet. Thomas en Laura Eekels vonden hem in de staat Michigan, waar de verkoper ze wist te vertellen dat hij ooit was besteld door Jerry Lee Lewis.

‘We hebben zeker iets met auto’s. Maar wat belangrijker is, we hebben de instelling: als je iets koopt, koop dan iets wat je leuk vindt. We hebben ook een roze Fiat 500 en een gele BMW Z3, beide met vleugeldeuren, dat maakt het net weer iets leuker.

Zimmer praktischer dan Excalibur

Een tijd geleden zagen we een Excalibur. Gekscherend zeiden we tegen elkaar: glamour, stijl – als we met pensioen gaan, willen we zo’n auto. Toen ik daadwerkelijk met pensioen ging, kwam het weer boven: we moeten het gewoon doen!

Uw Garage: Gerda maakte haar Ford Capri na een ongeluk en jaren stilstaan weer rijdend

Maar zo’n Excalibur is een open auto en zonder garage is dat niet ideaal. Toen kwam ik de Zimmer op het spoor. In Europa stonden er een paar te koop, maar die waren oud en slecht. Deze stond in Michigan, USA bij een bemiddelaar.

Jerry Lee Lewis als eerste eigenaar

Ik kreeg contact met zijn zoon en hij vond het leuk: gekke Hollanders die een auto bij hem kwamen kopen. Hij wist te vertellen dat de auto was gebouwd voor Jerry Lee Lewis. Lewis had er ooit twee, deze mocht weg.

Uw Garage: Vincent bouwde zelf zijn auto: dit is De Flyer!

De nieuwe eigenaar werd zijn maatje, Jimmy Velvet. Die heeft de Zimmer later op een veiling verkocht aan de eigenaar van een aantal stripclubs. Die liep tegen de 90 en was zijn bezittingen aan het verkopen.

Had zo’n vijfentwintig jaar stilgestaan

Wij hebben er een specialist heen gestuurd, die de auto bij zijn beoordeling vier van de vijf sterren gaf. Bij de telefonische toelichting vertelde de man dat de auto geen vijf sterren had gekregen door de 25 jaar stilstand.

Uw Garage: De Peugeot 203 Familiale van John heeft een zwaar leven gehad

Met de bemiddelaar hebben we afgesproken dat we een deal hadden als de gebreken werden verholpen. En dat gebeurde. Bij een lokale garage zijn de remmen gemaakt, is de airco gevuld en gerepareerd, er zijn nieuwe whitewalls op gekomen, en de verlichting is gerepareerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.