Hoe de DS 4 in de herkansing gaat – Sjoerds Weetjes 241
En dit is vier. Het vierde model dat DS als zelfstandig merk introduceert en hij heet ook nog eens vier. Er was al eens een DS 4, maar dat model bracht Citroën destijds niet het succes wat het merk ervan had verwacht. Dat was ook een heel vreemd model. Hoe DS nu de zaken anders aanpakt, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes je uit.
De vorige DS 4 begon zijn leven als Citroën, dat later het model afstond aan het verzelfstandigde DS. Het werd een nieuw merk in plaats van een sublabel van Citroën. De toenmalige DS 4 was volgens de designafdeling een kruising tussen een hatchback en een vierdeurs coupé. De consument begreep het concept niet en liet de DS 4 links liggen. Zo bleven de verkoopvolumes achter bij de verwachtingen.
Geen hoge carrosserie
Met de nieuwste editie gooit DS het roer om. De 4, die in een tijdsbestek van drie jaar onder de codenaam D41 werd ontwikkeld, werd anders gedefinieerd. Uit klantonderzoeken kwam de vraag naar de SUV Coupé naar voren, maar de deelnemers aan de clinics gaven aan dat zij de hoge carrosserie niet zagen zitten. En zo is de DS 4 weer een model geworden dat meerdere concepten verenigt. Hoe dat zit hoor en zie je in deze video. Sjoerd gaat niet in op het leveringsprogramma of de prijslijst van de DS 4, want dat zie en hoor je overal. Hij duikt in het concept en verklaart de auto nader met informatie die DS zelf niet eerder deelde.
Op naar zes
Met de 4 verrijkt DS het leveringsprogramma. De 3 Crossback kwam na het eerste model, de 7 Crossback. Binnenkort verschijnt tevens de 9. De 4 is het vierde model uit een familie van 6. De resterende twee komen binnen twee jaar. DS start daarna van voor af aan. De 7 is de eerste die een opvolger krijgt.
Lees ook:
Ook interessant
-
De allerlaatste Bentley Blower | Sjoerds Weetjes 341
-
Waarom de Nio EL7 een indrukwekkende Tesla Model X-concurrent is
-
Had Lotus dit model ooit moeten bouwen? | Sjoerds Weetjes 340
-
Uw Garage: Peter kan maar niet stoppen met auto’s kopen…
-
Waarom de monsterlijke BMW XM in Nederland een succes wordt
-
Mooi? Niet mooi? Dit is de Mercedes-Maybach S 680 by Virgil Abloh
-
Deze elektrische Volkswagen heeft tot 450 km bereik voor nog geen 25.000 euro
-
De elektrische Lexus RZ 450e doet wat Tesla niet lukt
-
Wat is de Hyundai Ioniq 6 gestroomlijnd, hè?
-
Zo komt Saab 900 Cabrio aan zijn softtop | Sjoerds Weetjes 338
-
Waarom je de half miljoen euro kostende Ferrari Purosangue geen SUV mag noemen!
-
De nieuwe Hyundai Kona Electric is niet op élk vlak vooruit gegaan