Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 5 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie mooie Italiaanse midden­klassers voor max € 7000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke mooie Italiaanse middenklassers koop je voor maximaal zeven mille? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Voor veel liefhebbers hebben Italiaanse personenwagens iets bijzonders. Ook als je onbevangen op zoek naar jouw volgende auto gaat, zijn deze compacte middenklassers van Italiaanse makelij het overwegen waard!

Occasions: smaakvolle Italiaanse middenklassers

Alfa Romeo Giulietta (2010 – 2021)

Dit type Giulietta heeft ruim tien jaar meegelopen. Het aanbod gebruikte exemplaren is omvangrijk. Of je nu veel of weinig te besteden hebt: elke versie stuurt en schakelt scherp en sportief. Deze Alfa Romeo is niet de ruimste in zijn klasse, maar van buiten is hij lekker onderscheidend. Bij een autobedrijf in Emmen vinden we een metallic rode 1.4 ’Distinctive’ met wat extra’s (2010, 126.000 km) voor € 6.990.

Oordeel van de Wegenwacht

Bij een te laag oliepeil start de Giulietta gewoon niet meer, uit zelfbescherming. Een goede garage zet na een beurt de onderhoudsinterval terug. Zo niet, dan houdt de Alfa het op een dag voor gezien. Een onregelmatig lopende motor in combinatie met een niet werkend start/stop-systeem duidt op een vervuilde BDP-sensor.

Alfa Romeo Giulietta (2010 - 2021)

Fiat Bravo (2007 – 2015)

Deze generatie Bravo was de laatste in een lange lijn. Een uitstekend alternatief voor soortgelijke middenklassers van de grote Duitse en Franse merken. Alleen het zicht rondom is bedenkelijk. De Fiat rijdt goed en biedt een van de grootste bagageruimtes in zijn klasse (minimaal 400 liter inhoud). Wij tippen de glanzend zwarte 1.4 ’Dynamic’ (2010, 91.000 km), voor € 6.950 bij een autobedrijf in Landgraaf.

Oordeel van de Wegenwacht

Rijd je stevig tegen de stoeprand aan, dan kan de Fiat denken dat je betrokken bent bij een ongeluk. Uit voorzorg weigert de motor dan dienst. Dat euvel valt te verhelpen door de juiste schakelaar in te drukken. Typisch Bravo zijn diverse elektrische storingen, te herleiden tot een losse massakabel tussen motor en carrosserie. De Wegenwacht zet hem echter zo weer vast.

Fiat Bravo (2007 - 2015)

Lancia Delta (2007 – 2015)

Deze laatste generatie Delta is technisch verwant aan de Fiat Bravo, maar hij is langer en daardoor ruimer. Vanwege zijn grotere wielbasis voelt de Lancia ook nét even comfortabeler. Bovendien heeft de Delta een afwijkend uiterlijk, met die opvallende grille en allerhande fraaie details in de belijning. De Alfa Romeo-dealer in Leeuwarden heeft een zilvergrijze 1.4 ’Oro’ (2009, 113.000 km) voor € 6.945.

Oordeel van de Wegenwacht

Omdat de Delta onderhuids grote overeenkomsten met de Fiat Bravo vertoont, moet je opletten dat je niet te hard een stoepje pakt. Een motor die opvallend hard op de startmotor draait en niet meteen aanslaat, betreft zelfbescherming. Er moet even oliedruk worden opgebouwd. Te lang wachten met olie verversen of het verkeerde merk kan tot vermogensverlies leiden.

Lancia Delta (2007 - 2015)

Ons advies

Alfa Romeo komt uit Milaan, Fiat en Lancia uit Turijn. Steden die van elkaar verschillen zoals Rotterdam en Amsterdam. Waarvoor kies je? Nuchter bezien wordt het de Fiat, maar volg je je hart, dan ga je voor de Lancia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.