Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 4 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Lamborghini Sian is exclusiever én goedkoper dan het origineel

Als je zelf geen Lamborghini kunt veroorloven, moet je creatief aan de slag gaan om toch zo’n Italiaanse supercar met de stier erop te kunnen bezitten. Die creativiteit kan alle kanten opgaan, zoals ook dit project aantoont. Een YouTuber is aan de slag gegaan met hout om zo een kleine versie van de Lamborghini Sian Roadster te bouwen.

ND-Woodworking Art bouwde deze Lamborghini Sian Roadster, de eerste supercar van de Italianen met hybride aandrijflijn. Hij vervaardigde deze voor een groot deel uit hout. Alleen de aandrijving is niet van hout gemaakt. Daarvoor heeft de maker namelijk gekozen voor een elektromotor. Dat is dan ook een van de twee dingen die dit exemplaar gemeen heeft met een zogenaamde ‘baby-auto’, zoals de recent gepresenteerde Bugatti Baby II. Het andere is het formaat, want hij is wel een stuk kleiner is dan het origineel.

Bugatti Baby II: de gekrompen Type 35 met een elektromotor

Sculpturen

Maar dat was ook met een reden. Hij maakte deze Sian namelijk voor zijn kind. Al kan de maker er zelf ook (net aan) in. Plezier voor twee, dus. Aan alles is gedacht bij dit zeer accurate model, van de iconische styling van het front tot de vleugeldeuren. Ook de verlichting is zo correct mogelijk nagemaakt, wat zeker goed gelukt genoemd mag worden. Voor de voorkant, de strakke achterkant en de andere details heeft de YouTuber flink wat moeten sculpturen. Ook het dashboard en het stuurtje zijn van hout gemaakt en de niet-houten elementen geven licht, al mist uiteraard werkende toerenteller. Remmen gaat via de – je raadt het al – houten remmen. Op een hoge topsnelheid hoef je niet te rekenen. Veel bekijks zal deze Sian Roadster zeker wel creëren, en hij is exclusiever dan een origineel exemplaar. En hoewel het waarschijnlijk geen goedkoop project was, kostte hij waarschijnlijk een schijntje van de prijs van een echte Sian.

Eerder maakte ND-Woodworking Art al een Bugatti Chiron en een BMW 328 Hommage van hout. Kijk hieronder naar het filmpje van ND-Woodworking Art, waarin hij de toffe houten Lamborghini toont en ook uitgebreid de productie van het project laat zien.

Lamborghini Sian

De Lamborghini Sian Roadster is nog een tikkeltje exclusiever dan de toch al lastig te verkrijgen Sian Coupé. Van de open variant komen slechts 19 exemplaren beschikbaar. En net als bij de coupé zijn al die exemplaren al geruime tijd geleden vergeven. Het grote verschil tussen de Coupé en de Roadster is het open dak. Waar de Coupé een vast dak heeft, heeft de Sian Roadster zelfs helemaal geen dak. De gelimiteerde supercar volgt daarmee het voorbeeld van de voorlaatste few-off van het merk, de Centenario Roadster. Ook dat model heeft geen afneembaar dakpaneel of softtop. Je rijdt open, of je rijdt niet.

Hier is de Lamborghini Sian Roadster

Lamborghini Sian Roadster

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.