Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Afscheid DS 3 Crossback E-Tense: krijg je waar voor je geld?

Na een half jaar is het tijd om au revoir te zeggen tegen onze E-Tense DS 3 Crossback. We zetten de ervaringen voor je op een rij. 

Als we één kenmerk mogen aanstippen waarin onze DS 3 Crossback E-Tense de beloofde premium rijbeleving volledig heeft waargemaakt, dan is het wel exclusiviteit. In zes maanden en bijna 7000 kilometer zijn we onderweg op de kop af twee andere exemplaren tegengekomen. Voor DS 3 Crossbackrijders natuurlijk hartstikke leuk, voor Stellantis wellicht minder. Maar ook niet geheel vreemd, gezien de omstandigheden van een exploderende EV-markt, en de prijs van onze testauto. 

In prijs gedaald

Het betrof een betrekkelijk voordelig ‘business’model dat maar liefst 45.990 euro moest kosten. Toen we daarvan in augustus de sleutels overhandigd kregen, werd ons nog op het hart gedrukt dat DS geenszins van plan was om de Crossback in prijs te verlagen, aangezien zulks een smet op het premium imago zou zijn. Hoge verkoopcijfers waren in deze opstartfase van het merk niet het allerhoogste doel. Maar inmiddels is men toch gezwicht en is er drie mille afgehaald om de afzet een boost te geven. 

Duurtest Autovisie

In de Autovisie-garage staan het hele jaar door auto’s die we voor een lange termijn rijden om een zo goed mogelijk beeld van een model te krijgen. Onze ervaringen met die auto’s beschrijven we in ons magazine, waarin we gedurende een aantal nummers dieper op bepaalde aspecten van een model ingaan. Dit jaar reden we onder andere al met de Opel Corsa-e, Renault Captur E-Tech en Opel Grandland X Hybrid4. Vorig jaar deden we uitgebreid verslag van onder andere de nieuwe BMW 3-Serie, Peugeot 508, Suzuki Jimny en Mercedes-Benz CLA. Wil je meer horen over onze ervaringen met die auto’s? Klik dan verder via onderstaande links.

Afscheid duurtest: 5000 kilometer in de Opel Corsa-e

BMW 330e: de voor- en nadelen van een stekker – Afscheid duurtest

Afscheid duurtest – Mercedes-Benz CLA 180

Afscheid van de Suzuki Jimny

Afscheidsvideo van de Opel Grandland X Hybrid4 (2020)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.