Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De valse start van de excentrieke Citroën C3 Pluriel | Sjoerds Weetjes 344

Om van zijn suffe imago af te komen, schudde het Citroën-management zijn designafdeling wakker. Het roer moest wel om, want van het innovatieve en spraakmakende karakter van de Franse autobouwer was in de jaren 90 niets meer van over. Een van de acties was de opvallende C3 Pluriel.

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes duiken we in het achtergrondverhaal van de open vierzitter.

Citroën C3 Pluriel

In de jaren 80 had Citroën nog wel een eigen karakter, maar dat ebde in het decennium erna weg. De Saxo werd een Peugeot 106 met een lichte facelift en de ontwerpafdeling ging figuurlijk in de ruststand. Te laat zag het management van Citroën de kanteling van het bijzondere imago in. Er moest iets gedaan worden.

Wat is beste insteek voor het B-segment? Hyundai i20 vs. Citroën C3

Gekozen werd om deel te nemen aan het wereldkampioenschap rally om het tij te keren. Met succes, want de Franse autobouwer werd heel dominant in de eredivisie van de rallysport. Maar Citroën moest wel een link leggen tussen de autosportactiviteiten en het productaanbod. Dat gold ook voor spannende ontwerpen om het suffe imago van zich af te rijden.

Een gewaagde cabriolet

Een gewaagde en opvallende cabriolet was een van de resultaten. De auto kreeg de naam C3 Pluriel. Het was geen normale cabriolet. De Franse autobouwer maakte er iets speciaals van, zoals je ook eigenlijk alleen van Citroën kon verwachten. Voor het lijnenspel keek de designafdeling naar de beroemde Eend.

Hoe bijzonder en apart de C3 Pluriel is, wordt uitgelegd in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Tevens aan zie je op welk vlak de Pluriel ook een échte Citroën is!

Deze onderdelen hebben het ontwerp van het merklogo | Sjoerds Weetjes 344

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.