Autovisie
Autovisie Reizen 26 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Autoroutes door België en Luxemburg

Deze twee buurlanden zijn uitermate geschikt om met jouw eigen auto in rond te toeren. Ze grenzen mooi aan elkaar en zijn lekker dicht bij huis. Beide landen hebben iets bijzonders en zijn toch best verschillend. Kortom, je kunt volop genieten van deze schitterende gebieden tijdens de uitdagende en afwisselende autoroutes die we voor jullie hebben uitgezet.

Perfecte gelegenheid voor korte, afwisselende routes

Beide landen zijn populair, als het om autosport gaat. Er worden veel ritten naar de Ardennen georganiseerd. Wees dus ook niet verbaasd als je daar, de route van een van de Autovisie Stuurmanswegen volgend, nog veel meer automobilisten tegenkomt die een soortgelijke route rijden. Dat biedt natuurlijk ook een leuk gezelschap op de weg, wat het rijden van zo’n route als die van onze Stuurmanswegen extra aantrekkelijk maakt.

Boeiend België

België is een klein land maar heeft een boeiend landschap, zoals de schitterende parken, bossen en bergen. Populair onder de automobilisten zijn natuurlijk de Ardennen. Hier kun je je uren vermaken met rondtoeren over heerlijke, bochtige weggetjes in een schitterende natuur.

Veelzijdig Luxemburg

Dit veelzijdige mini landje heeft een keur aan mooie kastelen en heeft een onverwacht rijke cultuur. De ongekend mooie natuur en het schitterende landschap maken Luxemburg tot een ideale bestemming om met de auto te verkennen.

Toeren door de Eifel en Ardennen

Het eerste deel van de route rijden we over prachtige wegen door de oogverblindende Eifel, waar we onderweg kunnen genieten van het sprookjesachtige wijngebied in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz. Na een gedenkwaardige autotocht door een van de mooiste gebieden van Duitsland, steken we de grens over naar nóg een schitterend gebied in België, de Ardennen. Hier volgen we een spectaculaire autoroute in de buurt van bekende plaatsen als Spa, Durbuy, Malmedy en Stavelot. Onderweg kun we ons helemaal uitleven op de adembenemende route die door de heuvels slingert met ontelbare bochten en soms pittige hellingen. Aan het einde van een weekend vol adrenaline wordt deze onvergetelijke autoreis afgesloten in Zuid-Limburg. Een prachtige route voor iedereen die wil genieten van een autotocht door de wondermooie Duitse Eifel en de fantastische Belgische Ardennen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.