Autovisie
Autovisie Reizen 5 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Autoroutes in Frankrijk

Frankrijk is een populair land onder de liefhebbers van het betere stuurwerk. Het grootste land van Europa biedt een ongekende hoeveelheid adembenemende natuur met daarin tal van heerlijke wegen waarover het uitermate prettig is om te rijden. De doorgaande wegen zijn qua bestrating van prima kwaliteit. De smalle ‘witte’ wegen in Frankrijk zijn van een andere orde. Hier kom je nog weleens voor verrassingen te staan. Maar dat heeft ook zijn charmes voor de sportief ingestelde automobilist. En die wegen brengen je echt overal. Slingerend door uitgestrekte natuurgebieden, langs onherbergzame kuststreken, door lieflijke boomgaarden, velden met zonnebloemen en wijnranken tot vlak onder de toppen van woeste gebergten.

Franse rijstijl

Nederlanders kunnen zich niet altijd vinden in de Franse rijstijl. Het is dan ook het land waar de plastic bumpers zijn uitgevonden. De Fransen kijken dan ook niet op van een deukje meer of minder. Ze zijn ook niet altijd op de hoogte van het bestaan van achteruitkijkspiegels. Hun gaspedaal weten ze, behalve op het platteland, overigens prima te vinden. De ononderbroken lijn in het midden van de weg is in Frankrijk nog steeds heilig. Wee je gebeente als je die overschrijdt.
De kwaliteit van de Franse wegen liet in het verleden behoorlijk te wensen over. Daarom pasten de Franse autofabrieken de vering van hun auto’s maar op dit wegdek aan. Vandaar dat de Renaults, Peugeots en Citroëns bekend staan om hun comfortabele onderstel.

Natuur en cultuur

Maar Frankrijk is natuurlijk ook veel meer dan alleen autorijden. Want behalve heerlijk toeren over prachtige autoroutes kun je in Frankrijk ook genieten van prachtige stranden, middeleeuwse steden, gemoedelijke dorpjes en natuurlijk ook van lekker eten en drinken.
Cultuur is er in Frankrijk in overvloed. Hiervoor hoef je niet alleen naar de hoofdstad Parijs, ook in steden als Beaune en Avignon kun je je hart ophalen.

Autorijden door de Franse bergen

Dankzij de zeer gevarieerde en prachtige natuur, is het prettig rijden in Frankrijk. Of je nu een uitgezette route rijdt, of zomaar lekker rondtoert, Frankrijk verveelt nooit. Zeker niet voor de sportieve autorijders onder ons. Je kunt de Franse bergen doorkruisen over spectaculaire wegen met heerlijke hellingen en spannende bochten waarbij je je helemaal kunt uitleven. Geniet van de grandioze uitzichten en de imposante natuur.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.