Autovisie
Autovisie Autoroutes Scandinavië 26 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Stuurmanswegen IJsland, rijden door sensationeel landschap

IJsland is een van de meest sensationele landen van Europa om met de auto te verkennen. De routes die je door het adembenemende landschap van IJsland kunt rijden zijn minstens zo sensationeel. Waar anders vind je zo’n overweldigende mix van met gletsjers bedekte bergen, rivieren met indrukwekkende watervallen en natuurlijk niet te vergeten de vulkanen en geisers?

Spectaculaire routes

Autovisie heeft reeds meerdere keren IJsland bezocht en blijft er graag terugkomen. Een perfect land voor Stuurmanswegen, dat om echte stuurmanskunsten vraagt. De autoroutes voeren je namelijk over wegen die je jaren later nog zult herinneren. Slingerend, klimmend, dalend en iedere keer weer verrassend. Routes voor de echte liefhebber van autoreizen die het zichzelf ook niet te makkelijk wil maken. De kans is immers aanwezig dat je op IJsland niet altijd onder het genot van een warm zonnetje rijdt, maar de elementen moet trotseren. Dat maakt een autoreis door IJsland natuurlijk extra uitdagend.

Rijden langs vulkanen, geisers en gletsjers

Het zuiden van IJsland, ook wel Zuidland genoemd, is de meest toeristische regio van IJsland. Ook de hoofdstad Reykjavik ligt hier. Welke route je ook neemt, je gaat veel van de natuur zien, waar je de meest interessante highlights van het land vindt. Onder die highlights behoren onder meer de Geysir, dé naamgever van alle geisers, de Gullfoss waterval en het indrukwekkende Thingvellir National Park. De beroemde Ringroad voert je tevens naar het Noordland, waar ook een groot aantal bezienswaardigheden te vinden zijn die je niet mag missen.

Veeleisende rit voor ervaren automobilisten

Een spectaculaire reis door IJsland is bedoeld voor hen die van een uitdagende tocht houden. De route vraagt door de zeer wisselende omstandigheden niet alleen om de nodige stuurmanskunsten, maar ook om een meer dan gemiddelde concentratie. Wie zijn auto goed beheerst en er niet tegen opziet, kan gedurende de rit volop genieten van de overweldigende natuur van het misschien wel meest bijzondere land van Europa. Tijd om de rauwe schoonheid van het land te ontdekken dus.

Autoroute Scandinavië

Scandinavië wordt regelmatig bezocht door Autovisie Stuurmanswegen. Zo zijn er al meerdere keren reizen naar Noorwegen geweest, wat altijd een groot succes is. Hoewel IJsland net als Noorwegen dit jaar niet op de planning staat, kun je wel bij ons terecht voor inspirerende verhalen over voorgaande Autovisie Stuurmanswegen en andere artikelen gerelateerd aan IJsland. Aan de hand hiervan kun je een mooie autoroute uitkiezen om te gaan rijden of zelf een route samenstellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.