Autovisie
Autovisie Reizen 21 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Stuurmanswegen Zuid-Engeland, charmant en uitdagend

Engeland, een land met een rijke historie en een afwisselend landschap. En, niet te vergeten, moet je er aan de linkerkant van de weg rijden. Dat is natuurlijk even wennen. Maar dat zal prima lukken als je eenmaal op weg bent door de lieflijke natuur van Zuid-Engeland. Het zuiden van Engeland biedt een interessante mix van een bijna vlak polderlandschap en heerlijke glooiende heuvels, met langs de kust de bekende rotsen en kliffen. De wegen in Zuid-Engeland zijn over het algemeen van een prima kwaliteit, al leiden bepaalde routes langs de wat meer veeleisende wegen.

Prachtige route door een afwisselend landschap

De afwisseling die het landschap van Engeland ons biedt, maakt het in combinatie met de gezelligheid van de vele pittoreske dorpen en kustplaatsen een aantrekkelijke bestemming voor een prachtige autoroute. Laten we ook niet vergeten dat Engeland ook een rijke historie op het gebied van auto’s en autorijden kent. Iets dat je tijdens je verblijf in Zuid-Engeland zal ervaren.

Ontelbare bochten, heggetjes en muurtjes

Hoe lieflijk het Engelse landschap ook lijkt, het rijden is er niet altijd even eenvoudig, tenzij je er met een slakkengangetje rond wilt toeren. Al heeft ook dat natuurlijk zijn charmes.
De wat meer veeleisende automobilist zal natuurlijk pas echt kunnen genieten als hij met een lekker gangetje over die heerlijke landweggetjes rijdt en een van die ontelbare bochtjes mag nemen. In Engeland zal je veelvuldig moeten anticiperen op het gebrek aan zicht in de bochten door de vele heggetjes en muurtjes langs de wegen. Want daar lijken de Engelsen toch wel een patent op te hebben. Maar het rijden blijft er evengoed heerlijk. Ieder weggetje heeft hier namelijk zijn uitdagingen. Onderweg kun je genieten van een afwisselend landschap met heerlijke vergezichten, zeker als je langs de kust rijdt langs bekende plaatsen als Brighton en Bognor Regis. We kunnen de zeelucht ruiken op de hoge krijtrotsen bij Beachy Head en op de prachtige, uitgestrekte kiezelstranden met idyllische vissersplaatsjes. Uiteraard kan Goodwood, het Engelse Mekka van de autosport, niet overgeslagen worden.

Volop sfeer en gezelligheid

Het wat dichter bevolkte Engeland biedt ook een grote hoeveelheid gezellige pubs, waar je even bij kan komen en gezellig na kan praten over alles wat je onderweg hebt beleefd. Die gezelligheid en sfeer is ook karakteristiek voor het zuiden van Engeland. Of je nu in het graafschap Kent, Surrey of East en West Sussex rijdt, of door het iets westelijker gelegen Hampshire of Dorset, overal tref je die prachtige combinatie van een afwisselend landschap, heerlijke wegen en de typisch Engelse sfeer.

Autoroute Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk wordt regelmatig bezocht door Autovisie Stuurmanswegen, wat altijd een groot succes is. Dit jaar staat Zuid-Engeland helaas niet op de planning. Wel kun je bij ons terecht voor artikelen over Zuid-Engeland en inspirerende verhalen over voorgaande Stuurmanswegen naar deze bestemming. Daaruit kan je een mooie autoroute kiezen of zelf een route samenstellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.