Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt gloednieuwe Porsche 911 Turbo S

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien. Ditmaal staat er een leuke auto te koop: Porsche 911 Turbo S Cabriolet.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’

Porsche 911 Turbo S Cabriolet is een van de snelste cabrio’s

Een van de snelst accelereerde cabrio’s die er zijn staat te koop bij de Nederlandse overheid. Een leuke verschijning, helemaal omdat het exemplaar bijna gloednieuw is.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet, Nederlandse overheid, Domeinen Roerende Zaken
(Afbeelding: DRZ)

Achter de voorstoelen van de Porsche 911 Turbo S Cabriolet van de 992-generatie ligt een 3,745 cm3 zescilinder boxermotor die goed is voor 650 pk en 800 Nm aan koppel.

De aandrijflijn zorgt ervoor dat de 1.685 kilogram wegende Porsche 911 Turbo S Cabriolet van 0 naar 100 kilometer per uur sprint in 2,8 seconden. De topsnelheid bedraagt 330 kilometer per uur.

Een flink prijskaartje

De Porsche 911 Turbo S is een heerlijke rijdersauto – ook als cabriolet. Het enige echte nadeel van het Stuttgartse auto, is zijn prijs. De basisprijs van het model inclusief BTW en BPM is 317.385 euro.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet bij de Nederlandse overheid

Hoewel we normaal in artikelen over auto’s die bij de Nederlandse overheid verkocht worden waarschuwen voor het dubieuze verleden van veel auto’s, kan er bij de Porsche 911 Turbo S geen onderhoudsbeurt gemist zijn. Tenminste, als de kilometerstand klopt.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet, Nederlandse overheid, Domeinen Roerende Zaken
(Afbeelding: DRZ)

Volgens de teller staat er nog geen 1.300 kilometer op de Porsche. De auto komt uit 2020 en is ondanks zijn leeftijd nagenoeg ongebruikt. Opvallend is dat je zelfs twee sleutels bij de auto krijgt. Dat zie je niet vaak bij Domeinen Roerende Zaken!

Porsche 911 Turbo S Cabriolet, Nederlandse overheid, Domeinen Roerende Zaken
De gevonden occasion bij de Nederlandse overheid. (Afbeelding: DRZ)

Net als altijd, is het ook in dit geval opletten bij eventuele aankoop van de Porsche 911 Turbo S Cabriolet. Hoewel de kilometerstand laag is, komt de auto uit Duitsland (ook al staat op de kentekenplaathouder Salzburg). De kilometers zijn dus niet in een Nationale Auto Pas te controleren. Ben je van plan bijna 2 ton stuk te slaan op dit exemplaar? Dan is het wellicht verstandig om even naar ‘Porsche Zentrum Salzburg’ te bellen. Klik hier voor de advertentie.

Wordt dit bijzondere busje straks in Nederland gebouwd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.