Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 29 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse overheid biedt Mercedes-Benz S 500 Carlsson aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er wel een heel luxe bolide te koop: een Mercedes-Benz S 500 Carlsson. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De Mercedes-Benz S 500

De Mercedes-Benz S-Klasse is de absolute luxe topklasse van het Duitse merk, mits je Maybach natuurlijk ziet als een individueel merk. Die tak gaat nog een stuk verder.

Nederlandse overheid, Mercedes-Benz S 500 Carlsson
Mercedes-Benz S 500 Carlsson bij de overheid. (Afbeelding: DomeinenRZ)

De eerste S-Klasse betrad in 1972 de markt. De typeaanduiding ‘S’ stond toen nog niet achter bij modelaanduiding van de ‘220’.  Toch wordt de 220 van de W187-generatie gezien als de grondlegger van de huidige S-Klasse. Voor het model bij de Nederlandse overheid maken we een sprong in de tijd. De auto is van de W221-generatie die sinds 2005 op de markt is.

De Mercedes-Benz S-Klasse straalt klasse en luxe uit, met name in het interieur. Leer, hout en metaal domineren de afwerking. In de luxe zetels zoef je, in de door luchtvering gedragen auto, over de weg.

S-Klasse langs geweest bij tuner Carlsson

De auto bij de Nederlandse overheid is geen normale Mercedes-Benz S 500. De luxebolide is langs Carlsson geweest, dit is een tuningbedrijf voor auto’s van Mercedes-Benz en Smart.

Naast een logo op de rechterzijde van de achterklep, kreeg de bolide andere wielen en een two-tone kleurstelling die wat doet denken aan de creaties van Maybach. Bij Carlsson passen ze vaak ook de ECU van een auto aan. Of de Mercedes zijn originele vermogen nog heeft, is dus de vraag.

Mercedes-Benz CL 500 (C216) (2007) – Uw Garage – Video

Af fabriek leverde de Mercedes-Benz S 500 388 pk en 530 Nm. Dit vermogen komt voort uit een V8 met een slagvolume van 5,5 liter. Met dit motorblok sprint de 1885 kilogram zware bolide van 0 naar 100 kilometer per uur in 5,4 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

De Mercedes-Benz S 500 Carlsson bij de overheid

De Mercedes-Benz S 500 Carlsson bij de Nederlandse overheid heeft 254.191 kilometer op de teller staan en werd in 2006 in Nederland geleverd. De auto heeft dus flink wat ervaring, daarbij is er niets bekend over de onderhoudshistorie. Het exemplaar werd eerder dit jaar ook al aangeboden, maar heeft nog steeds geen liefhebber gevonden.

Nederlandse overheid, Mercedes-Benz S 500 Carlsson
(Afbeelding: DomeinenRZ)

De Nederlandse overheid verkoopt Mercedes-Benz A 45 AMG Edition 1

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.