Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse overheid verkoopt Mercedes-Benz A 45 AMG Edition 1

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze, en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een heel vlotte bolide te koop: een Mercedes-Benz A 45 AMG. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De Mercedes-Benz A 45 AMG Edition 1

De Mercedes-Benz A 45 AMG is sinds 2013 een van de toppers in het segment van de snelle hatchbacks. De eerste modellen die geleverd zijn, kregen veelal het Edition 1-pakket waarmee hij in 2010 ook geïntroduceerd werd op de Autosalon van Genève.

Mercedes-Benz A 45 AMG Edition 1, overheid, occasion
(Afbeelding: DomeinenRZ)

In deze uitvoering heeft de hot hatch rode accenten in de grille, op de spiegelkappen, op de spoiler en rondom de wielnaaf. Daarbij heeft de Edition 1 een streep die over de motorkap loopt.

Nóg een in beslag genomen Ferrari te koop bij de Nederlandse overheid

In de neus van de Mercedes-Benz A 45 AMG ligt een 2,0-liter viercilinder die met behulp van een twin-scroll turbo, die sneller opspoelt dan een normale turbo, 360 pk en 450 Nm koppel levert (2013 – 2015). Met dit vermogen sprint de hatchback in 4,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 280 kilometer per uur.

De occasion bij de overheid

De Mercedes-Benz A 45 AMG Edition 1 die bij de overheid te koop staat, komt uit 2014 en heeft sinds dien 114.846 kilometer gereden. De auto werd in 2017 naar Nederland ingevoerd en heeft hier drie eigenaren gehad in ons land.

Bij dit soort motoren met veel vermogen, uit een relatief kleine viercilinder, is tijdig onderhoud erg belangrijk. Over de onderhoudsgeschiedenis van de Mercedes-Benz A 45 AMG bij de overheid is echter niets bekend. Wel is de tank van de hatchback bijna volledig gevuld, en dat betekent tegenwoordig toch al gauw 100 euro aan benzine.

Mercedes-AMG A 45 S vs Audi RS 3

De Mercedes-AMG A 45 S heeft veel concurrentie van andere snelle C-segmenters. Zo is er de Audi RS 3 met zijn geroemde 2,5-liter vijfcilinder. Peter Hilhorst zet de twee Duitse hatchbacks tegenover elkaar in een duel op een Duitse heuvelklim.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.