Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 4 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz CL 500 (C216) (2007) – Uw Garage – Video

Erwin Steinmeier heeft een auto-bucketlist die niet gehinderd wordt door merkvoorkeur of meningen van anderen. Deze Mercedes-Benz kon afgevinkt worden.

“Ik lees al vanaf jonge leeftijd de autobladen, en al vroeg ontstond er een lijstje van auto’s die ik graag zou willen hebben als ik groot was. Dat lijstje heb ik nog steeds en ik heb er al een paar mogen afvinken. Ik ben niet verknocht aan één merk; ik vergelijk het altijd met muziek: het moet je raken, bij je binnenkomen. Wat maakt het uit of een auto Italiaans, Duits of Engels is? Als de lijnen je raken, is het goed toch? Zo heb ik onder andere een Alfa 166 met de Busso-V6, een Audi TT en een Jaguar XJ 4.2 Supercharged inmiddels afgevinkt.”

Basismotor

“Deze Mercedes-Benz CL stond ook op mijn lijst. Een imposante auto: het afwerking niveau, de luxe, de mooie lijnen. En met zijn ruim vijf meter echt een vlaggenschip. De combinatie van de lak- en interieurkleur is schitterend. En het hart van de auto natuurlijk. Het is de basismotor, maar wel een 5,5-liter V8. Bijna 400 pk en een koppel van 530 Nm. Hij is gewoon snel dus en heeft een prachtige, diepe klank. Het is een auto uit 2007, maar als je de opties ziet die op deze Mercedes-Benz zitten: night vision, een dashboard met een digitale meter, natuurlijk stoelverwarming, maar ook -massage, -ventilatie en -koeling, soft close-deuren, de veiligheidssystemen. Het zonnescherm voor het achterraam en de achterste hoofdsteunen gaan elektrisch naar beneden en weer omhoog, er zit een tv in met dvd-speler. En alles is nog als nieuw! Dat trok me aan.”

Jaguar XJ

“Ik liet deze Mercedes-Benz aan mijn vriendin zien en die zei gelijk: ‘Wat een ouwelullenbak!’ Maar voor ik de Jaguar XJ kocht zei ze dat ook al. Als we er een zagen rijden, vertelde ik haar dat ik zo’n auto ooit wilde bezitten. Dan zei ze: ‘Erwin, als we ernaast rijden, moet je even kijken wat er achter het stuur zit, waarschijnlijk een oude man met een blauw jasje met gouden knopen.’ En ze had meestal gelijk…”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.