Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt in beslag genomen Chevrolet Camaro aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een heel bijzondere auto te koop: een Chevrolet Camaro. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Chevrolet Camaro

In 2016 kwam Chevrolet met de zesde generatie van de Camaro op de proppen. Hoewel liefhebbers de Amerikaan het liefst met een dikke V8 zien, is de muscle car ook met een viercilinder en een V6 leverbaar.

Autovisie ging 6 jaar geleden op pad met de achtcilinder: “De atmosferische V8 is pure rock ’n roll. Great Balls of Fire, Johnny B. Goode en Long Tall Sally ineen. Dankzij vlinderkleppen in de uitlaat kan de achtcilinder nu vrijuit brullen. Het resultaat is overweldigend, het is haast onmogelijk om geen grote grijns op je gezicht te krijgen.”

Viercilinder, V6 en V8

“De V6-motor wordt hier in de Camaro niet geleverd, dus is er keuze uit de 6,2-liter V8 met 453 pk en de 2,0-liter viercilinder turbomotor met 275 pk. De helft van de cilinders dus, maar niet de helft van het vermogen en toch (bijna) de helft van de prijs. Chevrolet vraagt 57.050 euro voor de Camaro met viercilinder.” De muscle car met V8 kostte destijds net geen 100.000 euro.

Elektrische muscle car van Dodge verschijnt in 2024

“Met een leeg gewicht van 1539 kilogram is het nog steeds geen vedergewicht, maar is het voor zijn klasse ook niet dramatisch veel. […] Eindeloos reden Camaro’s rond over de Nordschleife van de Nürburgring. Het resultaat mag er zijn, want hij stuurt vele malen strakker dan zijn voorganger. Scherp, bijna vinnig. Het belangrijkste is echter dat de Chevrolet Camaro je het vertrouwen geeft dat het nog veel harder kan.”

De occasion bij de overheid

De occasion bij de overheid is geïmporteerd en heeft de 340-pk sterke 3,6-liter V6 aan boord die gekoppeld is aan een automatische versnellingsbak met acht verzetten.

Chevrolet Camaro, overheid

De Chevrolet Camaro heeft 16.015 kilometer op de teller staan en komt uit 2017. De Amerikaan is voorzien van een wrap met zwarte motorkap en dak. Welke kleur er onder de wrap zit, wijst de advertentie niet uit. Ook op het kentekenbewijs staat de kleur grijs vermeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.