Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions van maximaal € 25.000 24 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze occasion wil je: Cadillac ATS, concurrent van Europa’s beste auto’s

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Cadillac ATS.

In Amerika is het model een belangrijke auto voor zowel Cadillac als General Motors in zijn geheel. Met de ATS wilde het luxemerk wereldwijd concurreren met merken als BMW, Audi en Mercedes-Benz. Geen slechte poging, vonden de Autovisie-redacteuren die in 2016 met de bolide reden.

De Cadillac ATS

“De ATS is opzettelijk van een minder polariserend design (en van minder chroom) voorzien dan de extreem strak gelijnde en agressief ogende CTS. In de juiste kleur is het niets minder dan een krachtig ogende, doch representatieve auto. De dikke achterste wielkasten en hoekige kofferklep roepen subtiele associaties op met de waanzinnige CTS Coupé, terwijl de verticale achterlichten een ondeugende verwijzing zijn naar het verleden dat Cadillac juist naar de vergetelheid wil drukken.”

Occasion, Cadillac ATS
(Afbeelding: AutoTrack)

“Dashboard en middenconsole zijn bijzonder overzichtelijk gehouden, doordat veel functionaliteiten middels het CUE-scherm worden aangestuurd. De goed gevormde sportzetels voorin hebben niets van doen met de vlakke ‘dikzak-stoelen’ die we doorgaans in Amerikaanse auto’s aantreffen. Samen met een over een grote afstand verstelbaar stuurwiel is een nagenoeg perfecte, diepe zit in de auto te realiseren.”

“Achterin is dankzij de tamelijk forse wielbasis veel beenruimte. De hoofdruimte volstaat voor mensen tot zo’n 1,85 meter. En zoals het een Amerikaan betaamt, biedt de Cadillac ATS een overvloed aan afleg-ruimte en kingsize bekerhouders.”

Goede balans en wegligging

“Voorlopig zal slechts één motorvariant naar Europa worden gehaald, te weten een nieuwe 273 pk en 353 Nm sterke tweeliter turbo, die standaard aan een nieuwe, handgeschakelde zesbak en een sperdifferentieel is gekoppeld. Een uniek aanbod binnen het segment en een niet mis te verstaan signaal, dat Cadillac zijn sportieve claims niet op gebakken lucht baseert. Een ouderwetse zestrapsautomaat met koppelomvormer en vierwielaandrijving zijn optioneel leverbaar.”

“In de VS staan ook nog een 322 pk 3,6-liter V6 en een natuurlijk ademende 202 pk 2,5-liter vier-in-lijn op de kaart. De 2,0-liter met twinscroll-turbo is een krachtige, maar niet echt sportieve motor. Hij levert zijn maximumvermogen reeds bij 5300 toeren per minuut, en doorhalen tot de rode lijn bij 6350 toeren biedt weinig extra snelheid of voldoening.”

Cadillac neemt afscheid van ATS-V en CTS-V met Pedestal Edition

“Elke in Europa verkochte ATS krijgt het optionele FE3-sportonderstel met magnetisch gestuurde variabele dempers, 18-inch lichtmetaal en runflatbanden. Om een lang verhaal kort te maken: de ATS heeft een wegligging en een chassisbalans waarmee hij kan concurreren met het beste uit Europa. Geheel tegen Cadillac-traditie in is de ATS nu vermoedelijk de stugst geveerde auto binnen het segment, vergelijkbaar met een 3-Serie met een M-onderstel.”

De Cadillac ATS Coupé occasion

Autovisie vindt een Cadillac ATS Coupé van bouwjaar 2014, die vorig jaar zomer geïmporteerd werd naar Nederland. De Amerikaan heeft 63.500 kilometer op de teller staan en beschikt over de 2,0-liter turbomotor, die zijn krachten in dit geval naar alle vier de wielen stuurt.

Het is momenteel de enige Cadillac ATS die op Gaspedaal.nl te koop wordt aangeboden. De verkoper vraagt net geen 25 mille voor de bolide.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.