Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

In een Tesla kun je straks (mogelijk) zelf kiezen welke game je speelt

Op het grote, horizontaal geplaatste scherm in een Tesla kun je al veel verschillende games spelen. Daar komen er in de toekomst veel meer bij. Misschien wel zo goed als elke game die bestaat.

Dat laat Elon Musk weten op, je raadt het al, Twitter. De grote baas van Tesla doet op zijn favoriete sociale medium vaker grote aankondigingen, en deze is er eentje van.

Asteroids

Musk laat weten dat Tesla werkt aan de integratie van de grote platform Steam. Weet de fabrikant dat systeem te integreren in diens auto’s, dan is het dus mogelijk om ook de grootste gametitels te spelen. Nu is het ook al mogelijk om wat oude, legendarische spellen in je Tesla te spelen. Denk bijvoorbeeld aan Asteroids.

Tesla ontving onlangs nog forse kritiek op die gamefunctie, die reeds beschikbaar is. Zo bleek dat het mogelijk was om de Passenger Play-functie te activeren tijdens het rijden. In dat geval werd op het centrale en voor de bestuurder cruciale infotainmentscherm van de Tesla een spel afgespeeld, met als gevolg dat de bestuurder afgeleid raakte. Via een software-update heeft Tesla ervoor gezorgd dat die Passenger Play-functie niet beschikbaar is wanneer het voertuig beweegt.

Cybertruck

Veel softwareproblemen, waaronder een niet functionerende ontdooifunctie, en de uitbreiding van diens faciliteiten zorgen er nu voor dat Tesla niet bij machten is nieuwe producten te lanceren. De langverwachte Cybertruck en Roadster werden onlangs opnieuw uitgesteld. Volgens Musk heeft zijn bedrijf op dit moment ‘veel op het bord’. “Te veel, om eerlijk te zijn”, aldus Musk.

We moeten nog even wachten op de betaalbare auto van Tesla

Het openen en uitbreiden van de productiefaciliteiten in Austin en Berlijn heeft nu prioriteit. Die twee fabrieken moeten ervoor zorgen dat de productiecapaciteit van Tesla flink wordt opgeschroeft. Naar verwachting maakt de autobouwer dit jaar zo’n 1,5 miljoen auto’s. Mits die fabrieken geopend worden, dus. Men is door verschillende reden immers nog altijd niet begonnen met de productie in Berlijn, terwijl die volgens de originele planning al van start had moeten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.