Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Cadillac neemt afscheid van ATS-V en CTS-V met Pedestal Edition

Cadillac heeft iets te vieren, maar toch ook weer niet. Want de sportieve V-Series-modellen bestaan weliswaar vijftien jaar, ze verkopen voor geen meter. Desondanks lanceert Cadillac als cadeautje aan zichzelf de ATS-V Coupé en CTS-V Pedestal Edition.

2019-Cadillac-ATS-V-Pedestal-Edition-side

Zie beide auto’s als uitzwaaimodellen, want ze betekenen het einde van de ATS-V en CTS-V. Binnen Cadillac worden de ATS en CTS namelijk vervangen door de CT4 en CT5. Van de Pedestal Editions worden maar driehonderd exemplaren gebouwd. Ze zijn bestemd voor de Verenigde Staten, Canada en het Midden-Oosten.

Bronze Sand

Beide zijn uitgevoerd in de kleur Bronze Sand Metallic en krijgen donkere exterieuraccenten en lichtmetalen wielen mee (18 inch voor de ATS-V en 19 inch voor de CTS-V). Daarbij zijn ze uitgerust met een frontsplitter, achterspoiler, diffuser en motorkaprooster van koolstofvezel. In het interieur vinden we onder meer Recaro-kuipstoelen, koolstofvezelaccenten, een performance datarecorder en een aantal Pedestal Edition-badges.

V6 en V8

Onder de motorkap veranderde niets. In het geval van de ATS-V Coupé ligt daar een 3,6 liter twinturbo V6 met 470 pk en 603 Nm. Daarmee doet hij de sprint van stilstand naar 96 km/h (60 mph) in 4,2 seconden. De CTS-V is 0,5 seconde sneller, dankzij 649 pk en 854 Nm uit een 6,2 liter V8 met supercharger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.