Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Consumer Reports: Tesla, Cadillac en Volvo weinig betrouwbaar

Tesla is zes plaatsten gezakt in het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van Consumer Reports. Daarmee bevindt het zich nu onderaan de lijst met negenentwintig in de Verenigde Staten leverbare merken, net boven Cadillac en hekkensluiter Volvo.

Tesla Model X

Consumer Reports heeft voor zijn betrouwbaarheidsonderzoek informatie verzameld over meer dan 500.000 auto’s in de VS. Tesla is een van de grootste dalers, vooral dankzij de slechte prestaties van de Model S en Model X. De Model S kreeg vorig jaar nog een score van ‘Above Average’, maar is nu naar ‘Below Average’ gezakt. De Model X behoudt zijn ‘Much Worse Than Average’-score, met name door de problemen met zijn vleugeldeuren.

Onbetrouwbaarst

Volgens Consumer Reports is de Model X een van de onbetrouwbaarste auto’s op de Amerikaanse markt, samen met de Honda Odyssey, Volkswagen Atlas, Buick Enclave, Chevrolet Silverado 2500 HD, Kia Cadenza, Chevrolet Traverse, Honda Clarity, Cadillac ATS en Ram 3500. Opvallend is dat in de merkenlijst alle Amerikaanse merken in de onderste helft zitten.

Betrouwbaarst

De tien betrouwbaarste modellen zijn de Lexus GX, Toyota Prius C, Toyota Prius Prime, Mazda MX-5, Toyota Corolla, Lexus NX, Toyota Prius, Honda Fit, Kia Sedona en Toyota Highlander. Het zal dan ook niemand verbazen dat Lexus, Toyota, Mazda, Subaru en Kia als de vijf meest betrouwbare merken uit de bus komen.

Hieronder de volledige lijst:

1. Lexus
2. Toyota
3. Mazda
4. Subaru
5. Kia
6. Infiniti
7. Audi
8. BMW
9. Mini
10. Hyundai
11. Porsche
12. Genesis
13. Acura
14. Nissan
15. Honda
16. Volkswagen
17. Mercedes-Benz
18. Ford
19. Buick
20. Lincoln
21. Dodge
22. Jeep
23. Chevrolet
24. Chrysler
25. GMC
26. Ram
27. Tesla
28. Cadillac
29. Volvo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.