Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 6 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

De goedkoopste Nissan Skyline-occasion wil je niet hebben

Een Nissan Skyline is een droom van veel JDM-liefhebbers. Toch kun je de goedkoopste Nissan Skyline-occasion van Nederland beter mijden.

Mede dankzij The Fast & The Furious werd de Skyline mateloos populair in de tuning scene. In dit artikel lees je hoeveel alle pareltjes uit de filmreeks nu als occasion kosten.

Duurste Nissan Skyline van Nederland

Zowel de vraag als het aanbod naar deze Japanners is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Op gaspedaal.nl vinden we een Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec Midnight Purple.

Nissan Skyline R34 R33 GT-R occasion goedkoopste tweedehands auto
(Afbeelding: AutoTrack / KHAN Premium Automotive)

Aangezien het hier gaat om het topstuk van het Skyline-gamma, vraagt de aanbieder er maar liefst 320.000 euro voor. Daarmee is het de duurste tweedehands Skyline van ons land.

Goedkoopste occasion

Niet iedere autofanaat heeft echter ruim drie ton liggen. Gelukkig kun je jezelf voor veel minder geld al Nissan Skyline-eigenaar noemen. Voor de goedkoopste Skyline van Nederland moet je in Utrecht zijn, waar dit exemplaar te koop staat voor slechts 8.000 euro.

Nissan Skyline R34 R33 GT-R occasion goedkoopste tweedehands auto
(Afbeelding: Autoscout24)

Wie de prijzen van Japanse liefhebbersauto’s een beetje in de gaten houdt, weet dat dit vandaag de dag niet al te veel geld is voor een Nissan Skyline. Toch is dit niet de occasion die je wil hebben.

Datsun 280Z-occasion heeft heilige graal van JDM-fans onder de kap

In deze R33 sedan ligt namelijk niet de befaamde RB26DETT-motor, noch de RB25DET die je in GTST-uitvoeringen vindt. Neen, deze occasion is voorzien van een 2,0-liter zes-in-lijn zonder turbo die goed is voor slechts 136 pk. Zelf schakelen zit er ook niet in. Het bescheiden motorblok is namelijk gekoppeld aan een automaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.