Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 27 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Fast & Furious: zoveel kosten de iconische auto’s nu als occasion

Fast & Furious, het is de filmreeks die de autoliefhebberij wereldwijd een enorme boost heeft gegeven. Helaas zijn daardoor de prijzen van de legendarische auto’s als occasion flink gestegen.

In mei verschijnt alweer de tiende film uit de Fast & Furious-reeks. Hoewel met de latere films meer geld binnen werd geharkt, zijn het juist de eerdere films die de harten van autofanaten sneller doen kloppen.

Van autofilm tot actiefilm

De franchise focust zich in de nieuwere films meer en meer op de actie. De totaal onrealistische en overdreven stunts werken misschien bij het grote publiek, maar de autoliefhebbers die begin jaren 2000 nog aan de buis gekluisterd zaten, haken daardoor af.

Fast & Furious filmposter

Hoewel ook veel scènes in de eerste Fast & Furious-films niet mega-realistisch zijn, draait het hier nog echt om de auto. Waar in de nieuwste films hypercars van gebouw naar gebouw springen, ging het in de beginjaren nog om enigszins bereikbare auto’s.

Fast & Furious-auto’s als occasion

Die zijn nu helaas flink in prijs gestegen. Vooral de zogeheten JDM-markt heeft er last van. JDM staat voor Japanese Domestic Market en doelt op auto’s die in Japan geleverd zijn. Begeerde wagens die vaak zeer geschikt zijn om te tunen. Helaas moet je nu diepere zakken hebben om er een te kopen. Dit kosten de Fast & Furious-sterren nu als occasion.

Nissan Skyline GTR R34

Hoewel deze auto maar kort op het grote doek te zien was, is het misschien wel de bekendste auto uit de Fast & Furious-reeks: de R34 GTR van Brian O’Conner. Hij werd gespeeld door Paul Walker. De acteur overleed in 2013, maar is nog altijd enorm geliefd onder autofanaten.

Fast and Furious Fast & Furious Nissan Skyline R34 occasion 2
(Afbeelding: YouTube / DreamChaserz)

R34’s, en vooral de GTR-uitvoeringen, zijn enorm prijzig. Online is er weinig aanbod. Op dit moment staat in Gouda een Nissan Skyline R34 GTR als occasion 310.000 euro.

Mitsubishi Evo VII

In 2 Fast 2 Furious reed O’Conner niet alleen in een R34, maar ook in een Mitsubishi Evo VII. Ze zijn schaars, maar online staat deze Evo VII-occasion te koop voor 26.500 euro.

Fast and Furious Fast & Furious Mitsubishi Evo occasion
(Afbeelding: Universal Pictures)

Honda S2000

In de tweede film uit de bekende reeks werd eveneens een knalroze Honda S2000 getoond. Lange tijd waren deze nog relatief betaalbaar, maar inmiddels moet je voor een degelijke occasion ook al zo’n 30.000 euro neertellen.

Fast and Furious Fast & Furious Honda S2000 occasion
(Afbeelding: YouTube / Doug DeMuro)

Mitsubishi Eclipse

Dan nu een verrassend goed betaalbaar model uit de eerste Fast & Furious-film: de Mitsubishi Eclipse. Voor nog geen 8.000 euro tik je deze Eclipse als occasion op de kop.

Fast and Furious Fast & Furious Mitsubishi Eclipse occasion
(Afbeelding: Universal Pictures)

Mazda RX-7 FD

In Tokyo Drift schitterde een Mazda RX-7 FD met een zeer uitgesproken Veilside-bodykit. Als occasion vind je een mooi exemplaar voor een kleine 38.000 euro. Wil je ook de bodykit? Dan zal je het internet af moeten struinen met een flinke zak geld. Ze worden sporadisch aangeboden voor ruim 25.000 euro.

Fast and Furious Fast & Furious Mazda RX-7 occasion
(Afbeelding: Universal Pictures)

Dodge Charger R/T

Bijna leek deze lijst enkel te gaan bestaan uit Japanse schoonheden. Maar de Dodge Charger van Dom is ook een icoon uit de Fast & Furious-films. Geïnteresseerd? Online vind je deze occasion voor 45.000 euro.

Fast and Furious Fast & Furious dodge charger r:t occasion
(Afbeelding: Universal Pictures)

Toyota Supra Mk4

We sluiten af met een icoon uit de autowereld: de Toyota Supra. Een auto die zijn faam grotendeels te danken heeft aan de Fast & Furious-filmreeks.

Fast and Furious Fast & Furious Toyota Supra occasion
(Afbeelding: Barrett-Jackson Auction Company)

Een droom van velen, al betaal je voor een handgeschakelde Supra mét turbomotor vandaag de dag al gauw zo’n 60.000 euro. Via Gaspedaal.nl vonden we echter ook dit exemplaar voor bijna 140.000 euro.

Recordbedrag voor Fast & Furious-auto

Alsof dat niet gek genoeg is, werd recent de enige echte Supra die in de film gebruikt is geveild voor maar liefst 550.000 dollar. Fast & Furious heeft dus niet alleen de auto’s, maar ook de prijskaartjes van occasions groot gemaakt.

Automonteur rijdt Toyota Supra van klant total loss tijdens testrit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.