Coen Grutters
Coen Grutters Extra 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Formule 1-simulator staat te koop en kost meer dan een BMW M2

De Formule 1 is mateloos populair in ons land en kartbanen beleven gouden tijden. Men wil zich even als Max Verstappen wanen. Toch is er een betere (en duurdere) manier om dat te doen dan door in een kart te stappen.

Meer dan ooit trainen Formule 1-coureurs in de simulator. Hoewel Max Verstappen (die recent zijn Porsche te koop heeft gezet) maar al te graag achter zijn PlayStation kruipt, biedt Red Bull Racing zijn coureurs uiteraard ook professionelere simulatoren.

Duurder dan een BMW M2

Een simulator van dat kaliber kan nu van jou zijn. Hij is te koop via F1 Authentics, een website die allerlei verkoopt allerlei gebruikte Formule 1-onderdelen en door coureurs gedragen racekleding. Denk daarbij aan Formule 1-wielen, gesigneerde racekleding en gebruikte onderdelen zoals neusvleugels, sidepods en stukken plaatwerk.

Waar die gedenkwaardigheden al aardig aan de prijs zijn, vallen die prijskaartjes in het niet bij deze Formule 1-simulator. De high end-simulator kost je ruim 116.000 euro en is daarmee een ware spaarvarkensloper. Om die prijs in perspectief te plaatsen: voor dat bedrag kan je ook een hagelnieuwe BMW M2 kopen.

Formule 1 simulator
(Afbeelding: F1 Authentics)

Wat kan je verwachten van een simulator van meer dan een ton? Onder andere de neus en voorvleugel van een RB18-showmodel, een Max Verstappen-livery en een gebogen AOC-monitor met speakers. Daarnaast zitten er peperdure Heusinkveld Ultimate Plus-simpedalen, een Formula Wheel Mayaris-stuur van Rexing en een custom PC bij.

Zorg wel dat je wat plek maakt op je zolderkamer, want de gehele simulator is ruim vier meter lang en bijna anderhalve meter breed. Is je dat te groot, dan kan je ook de versie zonder neusvleugel kiezen, deze nog geen drie meter lang. Bovendien kost je ‘slechts’ 87.000 euro.

Goedkopere Formule 1-simulatoren

Ligt 87 mille iets boven budget, dan zijn er gelukkig ook nog goedkopere opties. Zo heb je voor minder dan 37.000 euro – het klinkt bijna goedkoop – deze simulator van Build4Performance, die de simulator van F1 Authentics qua beeld overtreft. Uiteraard zijn er ook nog veel goedkopere (en simpelere) opties, al moet je daar de computer, pedalen, stuur en installatie zelf regelen. Maar ja, dat bespaart je wel tienduizenden euro’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.