Remco Slump
Remco Slump Nieuws 28 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Zou het Pininfarina Classiche-certificaat ook voor deze auto gelden?

Designhuis (en nu ook autofabrikant) Pininfarina introduceert een eigen Classiche-certificaat voor de vele klassiekers die het heeft getekend. Welke dat zijn? Daar is het bedrijf erg selectief in.

Dus om de vraag in de kop te beantwoorden: nee, de Mitsubishi Colt CZC komt niet in aanmerking voor het Pininfarina Classiche Certificaat! De Daewoo Lacetti, Hyundai Matrix en Peugeot 1007 vast ook niet.

Twee Pininfarina-modellen

Sterker nog, voorlopig plakt Pininfarina zijn certificaat maar op twee auto’s, de Alfa Romeo Spider, die van 1966 tot en met 1993 werd gebouwd, en de Fiat 124 Spider (1966 – 1985).

Pininfarina
(Afbeelding: Alfa Romeo)

Wat houdt certificaat in?

Wat zo’n Classiche-certificaat precies inhoudt? Dat de eigenaar van de cabrio een officiële bevestiging krijgt van onder meer het chassis- en motornummer, de originele lakkleur, de productiedatum en meer.

Waarom je deze Pininfarina vooral in Heerenveen zal tegenkomen

Archief Pininfarina catalogiseren

Waarom Pininfarina daar nu pas mee komt? Omdat het bedrijf zijn (grotendeels) papieren archief eerst moest digitaliseren en catalogiseren. Een Classiche-certificering kost tussen de 300 en 400 euro.

Pininfarina
(Afbeelding: Fiat)

Het programma zal worden uitgebreid naar andere modellen. De carrosseriebouwer zegt in zijn archief meer dan 700.000 chassisnummers en ruim 20.000 historische documenten te hebben zitten.

Voordeel certificaat?

Een voordeel van een certificaat is natuurlijk dat de eigenaar van een gecertificeerde auto kan bewijzen dat het voertuig (grotendeels) origineel is en dat kan voor een hogere verkoopwaarde zorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.