Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Zorgenkindje Ssangyong zoekt nieuwe investeerder

Tien jaar nadat Mahindra & Mahindra het winnende bod op SsangYong uitbracht, is de eigenaar op zoek naar een nieuwe investeerder in de 4×4-specialist. Dat geeft de onderneming aan.

Het Indiase Mahindra & Mahindra is klaar met SsangYong. Waar enkele jaren geleden nog het vertrouwen in de Koreaanse divisie werd uitgesproken, werd eerder dit jaar aangegeven dat de financiële prestaties van de dochteronderneming onder de maat zijn. Investeringen in SsangYong zijn stopgezet. De komende twaalf maanden zijn essentieel voor de toekomst van het bedrijfsonderdeel.

SsangyongTivoli

Poorten van de hel

Mahindra & Mahindra bezit 75% van Ssangyong, nadat het de Zuid-Koreaanse autobouwer in 2010 voor de poorten van de hel wegsleepte. De Indiase autobouwer is de zoveelste eigenaar van het merk. Eerder was het 4×4-merk in handen van onder andere Daewoo, dat zelf ook failliet ging en in handen van General Motors kwam.

Ssangyong in Nederland

Sinds de jaren negentig verkoopt het merk ook modellen in Nederland. Kroymans Corporation introduceerde het merk in ons land. Nu is de import in handen van de Belgische Alcomotive-groep, dat Ssangyong in acht Europese landen vertegenwoordigd. Het merk verkoopt in ons land tientallen exemplaren op jaarbasis, hoofdzakelijk op bedrijfswagenkenteken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.