Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Van bijna dood naar springlevend: SsangYong plant 16 modellen

Het waren zware tijden voor het Koreaanse SsangYong, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Na de overname door de vitale KG Group is het van plan om 16 nieuwe modellen mee te nemen naar de Seoul Mobility Show.

Al die auto’s zullen waarschijnlijk niet meer de naam SsangYong dragen. Het merk is zoals gezegd overgenomen door de KG Group en die partij wil diens naam ook op de auto’s van het merk plakken. Binnenkort is het dus gedaan met de naam SsangYong. Nieuwe modellen dragen allemaal de naam KG Mobility.

Tivoli

16 nieuwe modellen dus, al meldt de fabrikant dat het vooral om concept cars gaat. Achter de schermen werkt SsangYong bijvoorbeeld aan een compacte SUV en een opvolger van de Tivoli. Toch is er één model dat al klaarstaat voor een marktintroductie, waaronder in Europa en Nederland.

Het betreft de Torres, een auto die we al enige tijd kennen. Specifieker gaat het om de Torres EVX, de volledig elektrische variant van de grote SUV. De EVX heeft een eigen uiterlijk, dat ‘m distantieert van de versies met verbrandingsmotor.

Jeep-achtige grille

De Torres is groter dan de Korando (die we in Nederland ook kennen met een elektrische aandrijflijn), maar iets kleiner dan de Rexton. Uniek aan de EVX-variant is een flink ander front. Waar de variant met verbrandingsmotor een ‘Jeep-achtige’ grille heeft met verticaal geplaatste spijlen, heeft de EVX juist een smalle led-strip die over het gehele front van de auto loopt. In het midden, op de plek van de grille, wordt die led-strip echter wel onderbroken.

SsangYong Torres

Waar de dagrijverlichting en koplampen op de reguliere Torres naast elkaar zijn geplaatst, heeft de EVX een opgesplitste opstelling. De koplampen op die versie bevinden zich veel lager in het front. Ook de complete voorbumper heeft een ander ontwerp.

Nieuwe SUV’s

SsangYong, of KG Mobility, laat nog geen beelden van de bilpartij zien. Daar moeten we nog even op wachten. De Seoul Mobility Show vindt plaats tussen 30 maart en 8 april, dus dan zal de fabrikant meer uit de doeken doen. Verwacht dus ook een hoop nieuwe SUV’s van het merk, die iets laten zien over de nabije toekomst.

Het interieur van de nieuwe SsangYong Torres EVX.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.