Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ook Audi komt met elektrisch ‘instapmodel’

Meer betaalbaar autonieuws vandaag! Audi komt namelijk binnenkort ook met een elektrisch instapmodel, dat onder de Q4 e-tron komt te staan. Maar goed, aangezien die elektrische auto minstens 50 mille kost, denken we niet dat Audi echt met een betaalbaar model komt.

En dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek. Audi is immers een premiummerk en staat wat dat betreft hoger in de rangorde dan bijvoorbeeld Volkswagen. Desondanks breidt Audi binnenkort diens elektrische gamma aan de onderkant uit. Na de Q4, Q8 en aankomende Q6 e-tron, beginnen de Duiters dus aan een model met een lager cijfer.

SUV of hatchback?

Wat dat model precies is, is niet duidelijk. We weten enkel dat-ie komt, want dat liet ceo Markus Deusmann weten tijdens de presentatie van de bedrijfsresultaten. Of het een SUV, crossover of hatchback wordt, is niet bekend.

Is dit de elektrische auto waar iedereen op zit te wachten?

Het lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk dat het al op korte termijn zijn versie van de Volkswagen ID.2 laat zien. Die auto krijgt wel meerdere derivaten uit de hoek van Cupra en Skoda, maar over een Audi-variant is tot noch toe niet gesproken. Overigens is het nog niet uitgesloten dat Audi te zijner tijd met zo’n model komt: het merk heeft er simpelweg nog geen beslissing genomen.

Elektrische Audi A3

Daardoor lijkt het voor de hand te liggen dat het nieuwe elektrische instapmodel een A3-achtige betreft. Audi heeft immers al aangegeven dat het per 2027 in elk segment waar het nu actief in is, een elektrisch alternatief wil hebben. De A1 en Q2 worden bovendien de deur gewezen en dus is de A3 straks het instapmodel van de Audi-familie. Oliver Hoffmann, technische baas bij Audi, bevestigt tegenover Autocar dat het inderdaad om een A3-achtige gaat. Hij zei niet of het model daardoor ook A3 e-tron gaat heten.

Audi A6 Avant e-tron concept
De Audi A6 Avant e-tron

De komende tijd zien we in ieder geval meer van Audi’s plannen. Het merk is namelijk voornemens om binnen twee jaar tien nieuwe elektrische auto’s te introduceren. Een aantal modellen kennen we al. Denk aan Macan-broer Q6, waarvan ook een Sportback-versie verschijnt. Ook staat de A6 e-tron al in de coulissen en werkt men aan een elektrische A4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.