Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze bijzondere Audi Activesphere heeft een laadbak

Na de Urbansphere, Grandsphere en Skysphere is hier de Activesphere. Het nieuwe conceptmodel van Audi is gemaakt voor mensen met een actieve leefstijl en heeft een laadbak!

De Activesphere is een cross-over coupé van 4,98 meter lang. De auto heeft grote 22 inch wielen die laten zien dat je ook goed over onverharde wegen kan rijden.

Audi Activesphere met laadbak

Zoals de naam doet vermoeden is het studiemodel ontworpen voor actievelingen. De Audi Activesphere heeft daarom een open laadbak waarin je fietsen of watersportuitrusting kan vervoeren. De EV kan niet, zoals bij de Tesla Cybertruck, een quad vervoeren.

Audi Activesphere
(Afbeelding: Audi)

Ondanks de offroadbanden komt de elektrische auto 600 kilometer ver op een acculading. Dankzij een 800-volt boordnet kan je de accu weer snel opladen. De maximale laadsnelheid is 270 kW. Hierdoor kan je in 10 minuten voor meer dan 300 kilometer aan energie laden!

Het accupakket heeft een capaciteit van ongeveer 100 kWh. De accu zorgt ervoor dat de twee elektromotoren op de voor- en achteras voorzien worden van elektriciteit. Het totaalvermogen ligt op 325 kW (443 pk) en 720 Nm aan koppel.

Net als de BMW iVision Dee zet Audi ook in op mixed reality. In tegenstelling tot de conceptauto uit Beieren moet je bij de Activesphere wel een bril op. Hierdoor kan iedereen zijn eigen virtuele wereld in de auto kiezen en kan de bestuurder geholpen worden met bijvoorbeeld de route vinden – als je de auto niet autonoom laat rijden.

De offroader komt niet op de markt

Mocht je de route niet kunnen vinden, dan kan je altijd nog door de berm op de juiste route komen. De EV beschikt namelijk over quattro-vierwielaandrijving en heeft variabele dempers waarmee je de bodemvrijheid kan aanpassen. Voor offroadgebruik kan je tot 248 millimeter bodemspeling krijgen.

De Audi Activesphere is de vierde conceptcar in de Sphere-series. De auto is een conceptmodel en zal niet op de markt verschijnen.

Nu al de leukste auto van 2023? Alpine A110 R

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.