Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

SsangYong leeft weer en begint dit jaar met een heel nieuwe SUV

Het Koreaanse SsangYong is al enige tijd aan het kwakkelen, maar nu komt er goed nieuws vanuit de fabrikant. Later dit jaar begint de autobouwer met de productie van een nieuwe SUV.

Die krijgt de naam Torres, Spaans voor ‘torens’. Het model moet een plekje tussen de grote Rexton en de Korando innemen en is de productieversie van de conceptauto die tot nu toe de naam J100 droeg.

Vanaf 2023 elk jaar een elektrische

Heel verrassend is dat overigens niet, omdat SsangYong vorig jaar al tegenover Autovisie liet weten dat het vanaf 2023 elk jaar met een nieuwe auto zou komen. Daar was de tot nu toe J100 gedoopte auto er één van. Die zou een elektrische aandrijflijn krijgen en minstens 450 kilometer ver op een lading stroom kunnen rijden.

Die plannen waren echter gemaakt met de overname door Edison Motors in het achterhoofd. Die Zuid-Koreaanse partij zou SsangYong overnemen van de Indiase Mahindra Group. Bij SsangYong was men positief over de toekomst en de deal met Edison Motors, maar die ketste een kleine twee maanden geleden toch af. Het bedrijf bleek niet aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

SsangYong Motor weer in de etalage

KG Group

SsangYong is vanaf dat moment op zoek gegaan naar een nieuwe koper en lijkt die te hebben gevonden. Het gaat om een consortium van de KG Group, waarmee het nu van plan is een voorwaardelijk investeringscontract te ondertekenen. Het moet deze week duidelijk worden of de deal daadwerkelijk doorgaat.

Terug naar de Torres, want daar draait het nu immers om. Op de afbeeldingen zien we een hoekige SUV, die inderdaad een evolutie lijkt van de eerder getoonde J100. Opvallend zijn uiteraard de vier verstralers op het dak, alsmede de C-stijl die als het ware over de auto loopt. De Torres lijkt een achterdeur in plaats van -klep te krijgen, gezien de plaatsing van de deurhendel. Of de J100 een elektrische aandrijflijn krijgt is nog even de vraag, maar de fabrikant heeft dat eerder wel over de J100 gecommuniceerd.

Opvolger SsangYong Tivoli

Gaat de deal met de KG Group door en komt deze Torres echt op de markt, dan kunnen we ons opmaken voor meerdere modellen. Zo staat er onder andere een elektrische opvolger voor de kleine Tivoli gepland. Ook die auto ziet er heel anders uit dan wat we nu gewend zijn van SsangYong. Het merk stelde namelijk al eens de concept car X200 voor, zoals je hieronder ziet.

Ssangy
Opvolger van de SsangYong Tivoli

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.