Autovisie
Autovisie Nieuws 28 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo’n 200.000 exemplaren Volkswagen Amarok terug naar dealer

Volkswagen zet een grootschalige terugroepactie voor de Amarok op. Gebleken is dat de bedrijfswagen over een ondeugdelijke constructie van de reservewielhouder beschikt. Op de 200.000 wereldwijd verkochte exemplaren is er één geval bekend, waarbij het fout ging.

De oorzaak van het verlies van het reservewiel bij een Argentijnse bestuurder is terug te voeren naar een ondeugdelijke constructie van Volkswagen. Volgens het merk kan stof in de bevestiging van de reservewielhouder binnendringen, waarna de constructie los laat. De houder komt los van de auto. Volkswagen geeft aan dat een extra beugel de oplossing is om het reservewiel op zijn plek te houden.

Ook in Nederland

De fabrikant gaat namelijk alle 200.000 exemplaren aanpassen. In Nederland zijn momenteel ongeveer 2120 stuks geregistreerd. De betreffende auto’s zijn in de periode 2016 tot en met 2020 gebouwd.

Opvolger Amarok in de maak

Volkswagen ontwikkelde de Amarok in eigen beheer. Anders dus dan het voor de volgende generatie doet. De nieuwe Amarok wordt een co-productie met Ford, dat op dezelfde basis de eentons Ranger uitwerkt. Volkswagen bouwt de huidige Amarok in Argentinië en levert het model in verschillende continenten, pick-up-markt Amerika uitgezonderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.