Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 21 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen tekent gerestylede Amarok

De facelift voor de Volkswagen Amarok is aanstaande. In plaats van de gerestylede pick-up in vol ornaat te tonen, stuurt Volkswagen alvast enkele designschetsjes de wereld in. Het is weer eens wat anders dan bijvoorbeeld een plaatje van een aangepaste koplamp, zoals tegenwoordig de trend is.

amarokskizzefront

De teasercampagne van Volkswagen is van start gegaan. De vernieuwde Amarok zal binnen afzienbare tijd worden getoond, waarna zijn eerste publieksoptreden volgt. De levering start nog dit jaar. Met de introductie van de opgefriste Amarok laat Volkswagen de wereld kennismaken met de nieuwe designrichting die de autobouwer voor zijn pick-ups in petto heeft. De fabrikant betitelt het model als “gespierd en krachtig”, maar de Amarok is eveneens “gedistingeerd”.

Concurrentie

De opfrisbeurt voor de 5,25 meter lange pick-up valt niet geheel toevallig samen met de lancering van nieuwe concurrenten. Zo lanceert Mercedes later dit jaar zijn pick-up, terwijl Renault eveneens een model met open laadbak in de markt gaat zetten. Overigens zijn beide types gebaseerd op de onlangs geïntroduceerde Nissan Navara.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.