Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Klachtenregen over Tesla Model X

Tesla’s Model X is pas net op de markt en lijkt met behoorlijk wat kinderziekten te kampen. Amerikaanse eigenaren klagen over een veelvoud aan gebreken, zoals kapotte deuren en hinderende reflecties.

Tesla Model X a
Tesla Model X

Onlangs riep Tesla Model X-bezitters al op de derde zitrij voorlopig niet te gebruiken door een constructiefout, nu blijkt er nog veel meer mis met het nieuwe model. Het Amerikaanse Consumer Reports heeft een hele waslijst met klachten kunnen samenstellen.

Vleugeldeuren

Een van de problemen betreft de bijzondere vleugeldeuren achter, die niet goed openen, sluiten of een laag plafond niet goed kunnen registreren en daar tegenaan botsen. Verder zijn er meldingen van een bestuurdersdeur die niet wil openen. Ook de ruit in dat portier wil niet altijd omlaag, door een chroomstrip die de weg blokkeert. Bovendien heeft het grote infotainmentscherm in de middenconsole de neiging om volledig te bevriezen.

Zicht

En daar houdt de klachtenregen nog lang niet op, onder meer op het forum voor Tesla-rijders. Diverse bezitters van de eerste duizenden Model X’en klagen daar namelijk over verstoring van het zicht door de gebogen voorruit, vooral met de reflectie van licht buitenaf. Ook zou de autonome AutoPilot-functie wegvallen wanneer er geen vluchtstrook naast de weg is en zou de verwarming niet goed werken. Verder zijn er opmerkingen over speling tussen onderdelen aan de binnen- en buitenkant van de auto en de kwaliteit van de lak.

Tesla Model X a
Tesla Model X

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.