Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Onthulling Volkswagen Amarok nabij

Met de presentatie van de Ford Ranger vers in het geheugen, maakt een volgende pick-up zich op voor zijn onthulling. Ditmaal is het de Volkswagen Amarok. Toeval? Nee, de twee zijn gezamenlijk ontwikkeld en zullen uiteindelijk ook van dezelfde productielijn rollen.

Amarok, het is een bekende naam binnen het leveringsprogramma van Volkswagen Bedrijfswagens. Alweer sinds 2010 duidt Amarok het grote pick-up-model van het Duitse bedrijf aan. De auto kwam er als zelfstandig model, dat in verschillende werelddelen van de band zou moeten rollen. Wegens het uitblijven van verkoopsuccessen gooide Volkswagen die plannen snel in de vuilnisbak. Toch wist Volkswagen er meer dan 800.000 van te bouwen.

Fords hulp

Er komt nu een einde aan dat model, maar het is geen afscheid. Volkswagen brengt dus een nieuwe generatie onder dezelfde naam. Ditmaal pakte Volkswagen de handschoen niet alleen op. Sterker nog, het klopte bij Ford aan om vervolgens een designer wat aanpassingen aan het exterieur van de auto te laten uitvoeren. Ford regelde de ontwikkeling en neemt straks ook de productie van de pick-up voor zijn rekening. Volkswagen claimt dat zijn product een premium pick-up wordt. Anders gezegd, de auto zou over innovatieve technieken beschikken en een rijkere, luxe aankleding dan de rest krijgen. Iets dat Mercedes-Benz bij de mislukte X-Klasse ook riep.

Volkswagen en Ford gaan werken aan opvolger Amarok

Opvolger Volkswagen Amarok en Ford Ranger komt in 2022

Kersverse Ford Ranger draagt standaard gereedschapsgordel

Zuid-Afrika

Met dank aan Ford beschikt de Amarok wederom over offroadcapaciteiten, waardoor het werkpaard ook buiten de geplaveide wegen zijn mannetje moet staan. Of het model voor de trekkracht gebruik gaat maken van dezelfde motoren als in de Ford Ranger is nog niet bekend. Het product van de Amerikaanse autobouwer komt er met vier- en zescilinder motoren, allemaal diesels. De bouw van de Amarok heeft net als die van de Ranger
in Zuid-Afrika plaats, al heeft Ford voor zijn telg nog een fabriek beschikbaar.

Levering vanaf 2023

Hoewel de markt voor auto’s met een open laadbak in Nederland beperkt is, weet Volkswagen hier een commercieel interessant aandeel te pakken, mede door de levering van auto’s aan Defensie. De volgende editie komt dan ook deze kant op. De auto mag dan nu worden aangekondigd, de levering start pas in 2023. Meer details zullen dan ook in een later stadium volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.