Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 21 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW en Daimler uitgepraat met Apple

BMW en Daimler hebben gesprekken met Apple over een samenwerking afgebroken. Dat meldt Handelsblatt op basis van bronnen in de automobielindustrie. Apple zou samen met de Duitse autobouwers willen werken aan een elektrische auto.

Apple zoekt naar verluidt een partner voor de bouw van een elektrisch voertuig. De voorkeur zou uitgaan naar het Canadees-Oostenrijkse bedrijf Magna. Dat bedrijf ontwikkelde eerder auto’s namens andere fabrikanten. Zo ontwikkelde Magna namens Audi de TT en voor Peugeot de RCZ. Geen van de drie automakers wilde reageren op de berichten.

Zelfrijdend

Apple wil een auto ontwikkelen die voor een deel zelfrijdend is en bovendien nauw verbonden is met de digitale wereld. Dat levert problemen op in Duitsland waar de bescherming van privégegevens een belangrijk onderwerp is. Voor BMW en Daimler is de bescherming van die gegevens onderdeel van hun toekomststrategie. De gesprekken met BMW zouden daarom vorig jaar al zijn gestrand. Met Daimler duurde het overleg langer, maar ook dat leidde uiteindelijk tot niets. (ANP)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.