Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 21 apr 2016

Volvo wil tot 2025 miljoen hybride bouwen

Als het aan Volvo ligt, zal in 2025 zijn miljoenste auto met elektro-ondersteuning worden geleverd. De Zweden plannen voor de komende jaren een forse uitbreiding van het hybride-programma. 

The all-new Volvo XC90 Twin Engine powertrainHet aanbod hybridemodellen van Volvo beperkt zich momenteel tot de V60 T6 Twin Engine en de Volvo XC90 T8 Twin Engine, maar het is de bedoeling dat het programma de komende jaren fors wordt uitgebreid. Per productlijn zullen er twee versies met hybridetechniek verschijnen, ongeacht de grootte of het platform van het model. De Zweden zijn momenteel bezig om hun leveringsprogramma te vernieuwen, waarvoor de autobouwer twee spiksplinternieuwe platformen heeft ontwikkeld. Beide architecturen zijn geschikt voor elektrificatie.

“Per productlijn zullen er twee versies met hybridetechniek verschijnen”

Benzine

Volvo kiest voor zijn hybridemodellen voor een combinatie van de electro-aandrijving met een benzinemotor. Een dieselhybride, zoals in de V60 T6 Twin Engine wordt geleverd is technisch mogelijk, maar gezien de afzetmogelijkheden van de aandrijflijn buiten Europa brengt Volvo die niet uit.

Voor 2019 heeft Volvo een volledig elektrisch model aangekondigd. Wat voor soort auto het wordt, is niet bekend. De fabrikant houdt die details nog even voor zichzelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.