Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo kwam het concept van de Peugeot 408 tot stand | Sjoerds Weetjes 304

Begin 2023 voegt Peugeot de 408 aan het bestaande leveringsprogramma toe. De auto draagt niet alleen een nieuwe naam, het is voor de Fransen ook een compleet nieuw voertuigconcept. Hoe kwam de kakelverse 408 tot stand? Dat legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 304 van Sjoerds Weetjes.

De aanduiding 408 is voor Europa nieuw, maar binnen de Peugeot-gelederen voert de autobouwer al een 408. Het reeds bestaande model is gemaakt voor de Chinese markt. Hij wijkt overigens totaal af van wat Peugeot nu met de kakelverse 408 de Europeanen voorschotelt. Dat geldt ook voor de carrosserielijn van het model. Hoewel de carrosserielijn totaal afwijkt van wat we gewend zijn van de Peugeot-modellenreeks, is de carrosserie net zo hoog als die van de 308. Het verklaart waarom de nieuwe crossover 408 en geen 4008 heet. Dat kon je overigens al exclusief horen in de video over de Peugeot 408.

Achter de schermen: video Peugeot 408

Peugeot 408 is een totaal andere smaak – Sjoerds Weetjes 300

Peugeot kiest voor een nieuwe carrosserievariant omdat het er niet van overtuigd is dat de SUV’s het eeuwige leven hebben. Het nieuwtje is er inmiddels van af. Bovendien zijn SUV’s niet gunstig voor het energieverbruik, ongeacht of het een benzine- of elektromodel is. De daklijn gaat in de toekomst weer omlaag, met behoud van een hogere zitpositie.

Bij Peugeot loopt de zoektocht naar het volgende populaire carrosserieconcept al enkele jaren. Dat begon al ruim voor de start van het project P54, wat leidde tot de 408. In deze exclusieve video verklapt Sjoerd je enkele geheimen uit het ontwikkelingsproces van de P54 aka 408.

Achter de schermen

Wil je meer weten over de Peugeot 408, kijk dan deze video. In deze eerdere aflevering van Sjoerds Weetjes praat Sjoerd je direct tijdens de onthulling van de crossover volledig bij over het fonkelnieuwe model. Waarom heet de auto 408 en geen 4008? Welke onderdelen zijn identiek aan die van de 308? Hoe groot is de auto? Waarin verschilt de carrosserie van de 408 ten opzichte van de 308? Hoe kan het dashboard identiek aan die in de 308 zijn terwijl de crossover veel breder is?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.