Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Peugeot 408 is een totaal andere smaak – Sjoerds Weetjes 300

Natuurlijk wil je nú al meer weten over de Peugeot 408 dan de fabrikant officieel vrijgeeft en dat is precies de reden dat je Autovisie leest en kijkt. Redacteur Sjoerd van Bilsen praat je volledig bij over de fonkelnieuwe 408. Hij verklaart het concept, legt de designtaal uit en geeft aan wat de link met de 308 is. Waarom komt de 408 er eigenlijk?

In deze 300e aflevering van Sjoerds Weetjes geeft Sjoerd je alle ins en outs van de Peugeot 408. De auto, vandaag door Peugeot voor het eerst aan de buitenwereld getoond, stond vorige maand in het design- en ontwikkelingscenter van Peugeots moederconcern Stellantis op Sjoerd te wachten. Daar zag hij voor de eerste maal de nieuweling en kon hij vragen stellen aan onder andere de productmanager en ontwerpchef van de Peugeot 408. En zo kunnen we nu al dieper op de kersverse 408 in gaan in plaats van het persbericht te herschrijven of op te lezen. sjoerds weetjes peugeot 408 sjoerd van bilsen

Op zoek naar een nieuwe trend

Aan de presentatie van de 408 gaan jaren bedenk- en ontwikkelingstijd aan vooraf. Dat legt Sjoerd je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes ook uit. Alweer rond 2016 sprak hij met de toenmalige CEO van Peugeot over de fase na de SUV’s. Er komt een moment dat de consument is uitgekeken op de SUV en weer iets nieuws wil. Nu is de SUV enorm in opkomst, maar de eerste kopers van een dergelijk model dateren van decennia geleden. Echter, de opmars dateert van zo’n 15 jaar geleden. En die kopersgroep is alweer toe aan iets nieuws, zoals ook de MPV een kort leven beschoren was. Het was een interessante discussie destijds. En vandaag zien we bij Peugeot wat de autofabrikant als alternatief voor de SUV ziet. Niet alleen vanuit de huidige SUV-koper bekeken, ook voor de sedan-rijder die niet de overstap naar de SUV wilt maken.

Peugeot staat daarin niet alleen. Zustermerk Citroën heeft al de C5 X uitgebracht en komt met een soortgelijk model in een kleinere uitgave. Ook Opel -eveneens onderdeel van het Stellantis-familie- zal het voorbeeld van de hoge fastback volgen.

Wat je moet weten over de Peugeot 408

De Peugeot 408 komt begin 2023 op de Nederlandse markt. De Fransen positioneren de auto tussen de 308 en de 508, zoals je uit zijn naam al kunt herleiden. Toch is er een grote verwantschap met de 308 dan met de 508. Hoe dat zit hoor je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Sjoerd vertelt je ook welke designelementen je van de 408 op toekomstige Peugeot-modellen gaat terugzien. Hij verklaart tevens waarom de 408 fors breder is dan de 308, maar waarom de twee wel hun dashboard delen. Sjoerd spreekt daarnaast over de kattenoren, die de crossover heeft. En waarom heet de hoge fastback 408 in plaats van 4008?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.