Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Chaos op A1 en A30 door boerenprotest, zware avondspits verwacht

De A1 van Amersfoort tot Apeldoorn wordt in beide richtingen afgesloten, meldt de politie. “We zien dat het helemaal is vastgelopen en met deze maatregel willen we bereiken dat het verkeer daar oplost. Zodra dat is gebeurd, wordt de afsluiting zo snel mogelijk opgeheven.”

De weg blijft woensdag zeker tot de avond in beide richtingen dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat. De ANWB verwacht dat het uren gaat duren voordat de weg weer open kan.

Boerenprotest: zeer zware avondspits verwacht

Het verkeer op de snelweg staat vast en de politie wil dat die mensen eerst kunnen wegrijden voordat er nieuwe mensen de snelweg op komen. De maatregel wordt genomen wegens de drukte rondom het boerenprotest in Stroe. Volgens de ANWB zit de weg vast omdat de boeren op tractoren de afslag naar Stroe willen nemen. Vanwege de drukte doet de gemeente Barneveld een dringende oproep aan iedereen om niet meer naar het boerenprotest te komen.

De afsluiting van snelweg A1 zorgt voor flinke hinder voor het verkeer op de A30. Op die weg, die aansluit op de A1, staat tussen Barneveld-Noord en Barneveld het verkeer vast. Bestuurders in die file moeten ook op minstens een kwartier vertraging rekenen, melden ANWB en Rijkswaterstaat. Er volgt een zware avondspits. Automobilisten moeten zich goed voorbereiden voor ze de weg op gaan.

Water uitgedeeld tegen de hitte

De boeren en burgers die zijn gestrand op de A1 krijgen water vanwege de hitte. Politie, brandweer en gemeente delen het water uit, laat de politie weten. Het is ter plekke ongeveer 25 graden.

Weggebruikers in de richting van Apeldoorn kunnen omrijden via de A28 en de A50 langs Hoevelaken en Zwolle, of via de A30, A12 en A50 langs Barneveld. Het verkeer richting Amersfoort en Amsterdam kan omrijden vanaf Beekbergen, over de A50 en A28.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.