Autovisie
Autovisie Video 3 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Achter de schermen: video Peugeot 408

Op 22 juni stelde Peugeot zijn nieuwste telg aan de wereld voor, maar Autovisie kreeg deze 408 gedoopte crossover al een week of vier ervoor te zien. Op welke locatie het merk met de leeuw de welp aan enkele geselecteerde media liet zien, onthult Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in onderstaande video. Neem een kijkje achter de schermen.

Het is gebruikelijk dat autobouwers enkele grote media voorafgaande aan de officiële onthulling in de gelegenheid stelt om het nieuwe product live te bekijken. Enerzijds biedt de fabrikant de media de mogelijkheid om zo in alle rust met enkele betrokkenen uit het projectteam te praten, anderzijds kunnen de media een eigen video- of fotoreportage maken. Zodoende lag een dag na de onthulling Autovisie Magazine op de mat en in de winkel met daarin het exclusieve verhaal over de Peugeot 408.

Telefoons afplakken of inleveren

Autofabrikanten kiezen voor uiteenlopende locaties, zolang die plekken goed beveiligd kunnen worden. Voor deelname aan zo’n evenement moeten de aanwezigen een geheimhoudingsverklaring tekenen en bij het betreden van de ruimte de telefoons of afplakken of inleveren. Vaak kiest een merk voor een fotostudio, die veelvuldig door de autobouwer voor persfoto’s, folderfoto’s of marketinguitingen wordt gebruikt. sjoerds weetjes peugeot 408 sjoerd van bilsen

ADN in Velizy

Voor de 408 koos Peugeot voor de eigen ontwikkelings- en ontwerpstudio ten zuidwesten van Parijs, ADN genaamd. Binnen dit fort werkt het concern aan producten voor Citroën, DS en Peugeot, die allemaal hun eigen kraamkamers en afdelingen hebben. Eén ruimte wordt in ieder geval gedeeld en dat is waar Sjoerd jullie in deze video mee naar toeneemt.

Als je meer wilt weten dan de persmap

Sjoerds Weetjes Peugeot 408

In deze achter-de-schermen-video toont hij niet alleen de ruimte, hij geeft je ook uitleg over de locatie van de studio. Hij geeft aan hoe de fabrikant te werk gaat en toont je in dit geval Peugeot de 408 aan de geselecteerde media presenteerde. Overigens presenteerde Citroën óp 22 juni de C4 X aan enkele media. De auto werd op 29 juni voorgesteld.

Op de in de video getoonde ontwerpmodellen komt Sjoerd later terug. Houdt Autovisie in de gaten voor nog een unieke, onthullende aflevering van Sjoerds Weetjes. Zou dat aflevering 308 worden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.