Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wereldberoemd designer maakt van eigen Mini een restomod

Begin februari kondigde BMW Groep Mini Recharged aan. Een project waarin klassieke Mini’s ondergedompeld worden in een modern sausje. Wereldberoemd designer Paul Smith helpt nu mee om van zijn eigen speciale editie een restomod te maken.

Mini Recharged

Om het geheugen op te frissen is hier een korte samenvatting van het project. In Oxford kunnen Mini-eigenaren sinds begin dit jaar hun klassieker laten omtoveren tot een Mini restomod met een elektromotor in een omkeerbaar proces. Op die manier kun je in deze scheurijzers rijden met een schoon geweten.

De Mini restomod heeft een elektrische motor met een vermogen van 90 kW levert waarmee hij binnen 9 seconden van 0 naar 100 km/h optrekt. Met de batterij, mits volledig opgeladen, kun je 160 kilometer ver komen. Het exemplaar van Smith krijgt echter een 74 kW sterke elektromotor.

Fietsenmaker maakt stijlvol alternatief voor nieuwe elektrische Mini’s

Mini Paul Smith Edition

Mini introduceerde de Paul Smith Edition in 1998 in een gelimiteerde oplage van 1800 stuks. Bijzonder aan het model zijn de designelementen die de modedesigner in de auto verwerkt heeft. De kleur is bijvoorbeeld identiek aan zijn favoriete shirt. De Mini werd door Smith dus weliswaar aangepast, maar de uiterlijke kenmerken van het scheurijzer blijven volledig onaangeroerd.

Nieuwe wijn in oude zakken dus. “Als je in de flat van je oude tante gaat wonen, verander je uit respect niet alles, maar je moderniseert wel wat.” zegt Smith dan ook. De restomod is  te bewonderen tijdens meubel- en designbeurs Salone del Mobile die nu in Milaan gehouden wordt.

Mini Strip

De kledingontwerper werkt vaker samen met het Britse merk. Vorig jaar introduceerde de fabrikant samen met Smith de Mini Strip. Dit exemplaar werd ontworpen onder het mom van duurzaamheid. De auto stond volledig in het teken van minimalisme. Wie minder gebruikt heeft minder materialen nodig en dat is natuurlijk beter voor het milieu. Ook is er in de Strip zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Ditzelfde thema wordt bovendien doorgetrokken in deze Recharged. In het interieur heeft Smith namelijk verschillende sierelementen weggelaten.

Elektrische Mini John Cooper Works lijkt aanstaande

Daarnaast heeft het team bijna alle fysieke knoppen vervangen door een smartphone die via een magneet aan het dashboard vastgemaakt kan worden. Daarnaast zijn in het interieur veel “innovatieve en grondstofbesparende materialen” aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.