Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Mini Recharged: klassieke Mini’s maar dan officieel modern

In Oxford is het mogelijk om je klassieke Mini milieuvriendelijker te laten maken. Naast de moderne modellen zoals de Mini Electric, moeten ook de klassiekers met de tijd mee.

Eigenaren van de geliefde klassieke Mini’s worden door de autobouwer zelf uitgenodigd om hun exemplaar te laten converteren naar een model met een elektrische aandrijflijn. Dit proces is geen permanente operatie. De originele motor wordt opgeslagen zodat de eigenaar kan besluiten om de verandering terug te draaien.

Dit is een testament aan het huidige beleid van de Britse automaker. In maart 2021 liet het weten vanaf 2030 een volledig elektrisch modellengamma te willen hebben.

‘Mini volledig ‘Electric’ vanaf 2030′

De cijfers

Het dochterbedrijf van BMW laat weten dat de elektrische motor een vermogen van 90 kW levert en binnen 9 seconden van 0 naar 100 km/h optrekt. Ook melden ze dat de batterij, mits volledig opgeladen, de auto 160 kilometer onderweg kan houden. Over de accucapaciteit en laadprestaties rept Mini met geen woord. Ook is het niet bekend wat de officiële conversie kost.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat een eigenaar van een klassieke Mini de mogelijkheid heeft om zijn auto te moderniseren. Voor 25.000 pond kun je al een tijdje bij ‘London Electric Cars’ terecht voor zo’n ombouw. Met een dergelijke investering krijg je de aandrijflijn van een eerste generatie Nissan Leaf, die in de ‘Rover Mini’ een bereik van 100 tot 110 kilometer levert.

Fietsenmaker maakt stijlvol alternatief voor nieuwe elektrische Mini’s

Ook de Swind E Classic Mini bestaat al een tijdje. Deze variant levert 110 pk met een bereik van maar liefst 200 kilometer. Deze kon je in 2019 op de kop tikken voor maar liefst 79.000 pond.

Ook in Nederland

In Nederland kun je je kleine klassieker ook laten aanpassen. Dit kan onder andere bij de mannen van Electric Mini. Voor 19.950 euro (excl. btw), wordt jouw Mini omgebouwd. Hij heeft dan een elektromotor met een vermogen van 40 kW en een bereik van maximaal 300 kilometer. Ook bij Electric Mini is het mogelijk om de ombouw ongedaan te maken, waardoor je eventueel later weer van de originele staat van je auto kan genieten. Daarnaast is de ombouw zo goed als niet zichtbaar vanaf de buitenkant. De oorspronkelijke charme van het origineel blijft zo behouden.

Momenteel heeft het bedrijf een elektrisch exemplaar te koop staan. Voor 49.900 euro exclusief de nodige belastingen kan hij van jou zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.