Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Alpine A110, de beste stuurmansauto is nu goedkoper

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Alpine A110.

In 2018 won de toen kersverse Alpine A110 de jaarlijkse Autovisie Supertest. “De beste stuurmansauto, niet alleen op het circuit, maar ook op de openbare weg. Niet zo perfect als de Porsche of Ferrari, maar wel exclusief en veel betaalbaarder. Een rasechte entertainer en serieuze sportauto die aantoont dat het niet alleen gaat om de meeste pk’s”, zo schreef autocoureur Peter Kox destijds in Autovisie Magazine.

De prijs is gezakt

De aankoopprijs van vroege Alpine A110’s is inmiddels onder de psychologische grens van 60 mille gezakt, een aantrekkelijke prijs ten opzichte van de toenmalige en de huidige nieuwprijs.

Alpine A110, occasion, occasions
(Afbeelding: AutoTrack)

“Zowel in naam, design als concept is de nieuwe A110 een remake van het origineel uit de jaren zestig, dat Alpine naam en faam bracht als sportwagenbouwer en rallyconstructeur. Een lichtgewicht dus, die aan een naar moderne maatstaven relatief bescheiden 1.8-liter turbomotor met een vermogen van 252 pk genoeg heeft om de concurrentie het hoofd te bieden.”

“Een handbak was in de Alpine A110 leuk geweest, maar was de ontwikkelingskosten helaas niet waard. Gelukkig is deze automaat een goed alternatief.”

“Het rijklaargewicht van 1080 kilo, bereikt door zowat de complete auto van aluminium te maken, is wat dat betreft veelzeggend. De Spartaanse circuitkarts wegen pakweg 900 kilo, de luxueuzere Duitsers tussen de 1300 en 1500 kilo. Toch werken ze de standaardsprint stuk voor stuk af in pakweg 4,5 seconden en halen ze allemaal een (al dan niet begrensde) top van zo’n 250 km/h. Alpine poogt dus om de ‘sweet spot’ te vinden tussen een acceptabel comfortniveau en een laag voertuiggewicht met bijbehorende aansprekende prestaties. En dat is heel aardig gelukt.”

“Een Renault-rijder zal diverse knoppen herkennen, maar over het algemeen is met ruimhartig gebruik van leer, alcantara, carbon, aluminium diverse kunststoffen van uiteenlopende structuur, kleur en kwaliteit een interieur gerealiseerd dat de vraagprijs van 67.500 euro voor de dik aangeklede Première Edition volledig rechtvaardigt.”

De Alpine A110 occasion

Autovisie vindt een occasion uit 2019 met nog geen 22.000 kilometer op de teller voor net geen 60 mille. De auto heeft slechts één eigenaar gehad en ziet er dus ook nog als nieuw uit.

Deze occasion wil je: Lotus Elise S2 met supercharger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.