Autovisie
Autovisie Nieuws 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat je (niet) moet weten over de Opel Astra Sports Tourer

Een nieuwe Astra komt nooit alleen en dus volgt na de vijfdeurs hatchback de Sports Tourer. Al sinds de eerste generatie Astra bestaat de familie van de middenklasser uit minimaal twee carrosserievarianten. De vijfdeurs Astra konden we al eerder uitlichten, nu is het de beurt aan de Sports Tourer.

Natuurlijk kunnen we de folder en prijslijst voorlezen in deze video, maar Autovisie laat je graag op een andere, originele manier kennismaken met de nieuwe loot aan de Astra-stam. Het is de tweede en tevens laatste carrosserievariant van de zesde generatie (althans op het vasteland van Europa). Van een eerdere uitgave verschenen zelfs een cabriolet en coupé, maar die telgen staan voor de allernieuwste editie niet gepland.

Langere wielbasis

Met de Astra Sports Tourer bewandelt Opel dezelfde weg als met de kortere vorige generatie. Hij heeft een langere wielbasis en grotere achteroverhang, waardoor het model meer bagageruimte biedt dan zijn vijfdeurs-versie. Hoe de fabrikant het laadvolume verder kon verhogen, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in deze video. Hij vertelt tevens hoe de Astra Sports Tourer tot stand is gekomen, op welke punten de Astra Sports Tourer van de vijfdeurs verschilt en waar de twee juist gelijk zijn.

Opel Astra in de showroom

De Astra komt als hatchback binnenkort in de Nederlandse showrooms te staan. Op de Sports Tourer is het iets langer wachten. De twee trappen af met al dan niet geëlektrificeerde benzinemotoren en een dieselmotor af. In 2023 verschijnt de middenklasser ook met een volledig elektrische aandrijflijn, waarvoor de bodemplaat is gemodificeerd.

Video nieuwe Opel Astra

Ben je benieuwd hoe de nieuwe Astra rijdt? Autovisie reed exclusief met een van de prototypes van de middenklasser. De bevindingen hoor je hier:

Nieuwe volksauto: eerste test Opel Astra (2022) – Video

Over enkele weken stappen we achter het stuurwiel van een andere motorversie. Houd Autovisie Magazine en Autovisie.nl in de gaten voor de volledige test van de nieuwe generatie Astra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.